Treceți la conținutul principal

Fotbalul si Huliganii

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Imagine luata de pe Evz.ro

Un prieten roman, care e in Olanda acum, scria pe Twitter ca pe la toate posturile TV pe acolo se vorbeste de comportamentul civilizat al suporterilor dinamovisti de la meciul Dinamo-Slovan Liberec. Deci inca o data suntem cunoscuti in Europa ca o tara de inadaptati, batausi si huligani.
E pacat ca odata cu acesti cretini suntem si noi pusi in aceeasi oala de catre europenii civilizati.



Nu e prima oara cand urangutanii intra pe teren, intamplarile din meciul Dinamo-Slovan Liberec nu sunt un precedent si cu toate acestea nu prea s-a luat nicio masura.

Acte de huliganism nu se intampla doar la noi ci si in alte tari din Europa, problema e ca la noi se petrec din ce in ce mai des, masuri drastice nu sunt aplicate, patronii parca ii apara pe suporteri in loc sa-i condamne (in afara de Becali, care e intr-un razboi declarat cu suporterii).

Ce rost a avut faptul ca ala a intrat pe teren?Ce a rezolvat?S-a facut cu o amenda si cine stie, poate si puscarie, dar cel mai important lucru pentru el e ca a castigat respectul celorlalti caini din haita. E pacat ca iti poti castiga respectul cuiva prin metode si fapte barbare. Dar stim cu totii ca cu cat esti mai badarn, mai tzaran de oras cu atat esti mai sus in patura sociala a bagabontilor.

Imi vine sa rad cand tot aud pe la TV despre rivalitatea dintre echipele bucurestene, rivalitate impartita si pe teren si in tribune. Multi suporteri nici nu se gandesc la meciul din teren ci la meciul pe care o sa-l faca ei in tribune: capuri sparte, scaune rupte, injurarea patronilor si a galeriei adverse, flegmarea pe cel din fata.

Suporterii bucuresteni parca-s cei mai rai si nu inteleg de ce! Poate stie cineva si ma face si pe mine sa inteleg! Ne fac pe noi moldovenii tzarani si inculti, sau cine mai stie cum, dar sincer eu nu am vazut la vreun meci in Moldova sa se intample asa ceva din partea suporterilor moldoveni. Daca nu am dreptate va rog sa-mi spuneti un meci!

Din pacate nu poti merge la un meci de fotbal pe stadion cu familia: sotia si copii, deoarece galeria nu inceteaza sa injure, sa ameninte. Ce poate invata copilul tau daca-l duci la un astfel de meci decat faptul ca e normal sa injuri in public, sa arati degetul din mijloc. Cum poti sa-l faci sa inteleaga ce este notiunea de fair play daca nu ai cum sa-i dai un exemplu din Romania, ci doar din strainatate.

Ce nu prea inteleg e de ce, spre exemplu cand joaca Dinamo-Vaslui, galeria striga M..e Steaua!??? Ce legatura are Steaua cu acel meci si cum cred ei ca-si incurajeaza echipa proprie cu astfel de scandari?
Poate pentru ca nu fac parte din breasla lor nu inteleg aceste lucruri.

O sa mai treaca mult timp pana cand o sa vedem si la noi stadioane fara gard, in care suporterii o sa stea la 2 metrii de gazon fara sa sara pe saracii jucatori de fotbal.

Se zice ca publicul e cel de-al 12 -lea jucator insa prea des acest jucator urmeaza propriile reguli care nu au nicio legatura cu fotbalul ci mai mult cu boxul sau wrestling-ul.

E pacat ca in loc sa ne relaxam la un meci de fotbal ne patam imaginea tarii, ne murdarim onoarea si in acelasi timp aratam ca aparam huliganismul prin faptul ca in continuare mergem pe stadioane. E ca la votare, daca vezi ca nimic nu se imbunatateste ci totul e la fel, mai bine stai acasa decat sa mergi la vot, asa ca mai bine stai in fata TV-ului decat sa mergi pe stadion.

Totusi o mare vina o are si mass-media prin faptul ca prea mediatizeaza sportul asta rege. Am mai vorbit despre asta intr-un post. Toata ziulica auzi la stirile din sport numai despre fotbal, de parca ar fi singurul sport.

Mai multe detalii aici si aici.


Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.