Labor omnia vincit improbus!

26 aug. 2009

Instalare Opera 10 RC in Ubuntu Opera 10 RC installation


Opera 10 Release Candidate (RC) a aparut in sfarsit pentru toate distributiile majore de Linux cat si pentru Windows. Varianta finala va fi lansata pe 1 septembrie 2009.

Opera 10 se presupune a fi cu 40% mai rapid decat Opera 9.6, cu o interfata noua si mai usor de navigat.Opera 10 RC poate fi download-at de pe sit-ul oficial http://www.opera.com/browser/next/.

Utilizatorii Linux pot downloada versiunea specifica sistemului lor de aici.

Este de ajuns sa download-ati pe PC-ul vostru o versiune arhivata tar.bz2 sau tar.gz si sa o dezarhivati sau urmati pasii de mai jos:

- deschideti consola (Terminal) si scrieti:

wget http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/intel-linux/opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386.tar.gz
tar xvzf opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386.tar.gz
cd opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386
./opera


Give it a try!;)

4 comentarii:

 1. Dar totusi are o multime de probleme Opera asta. Spre exemplu, in ultima versiune (10 RC) tot nu e suportat complet CSS3. Alte chestii... spre exemplu stii de ce in widgetul "Sharing is caring" de pe blogul tau, dupa butonul de twitter, celelalte butoane sunt puse pe un rand nou, doar pe opera? Din cauza unui nenorocit de caracter :) (motiv pentru care am schimbat codul si nu mai folosesc BigTweet pentru share pe Twitter) - ce pana si in Internet Explorer 6 e redat corect.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate, nu am fost vazut faptul ca apare asa de nasol widgetul Sharing is caring!

  Ce imi place e ca merge mai bine decat Firefox pe sistemul meu, adica scroll-ul merge perfect, usor dar in firefox 3.5.2 (swiftfox imi face niste probleme) cand dau scroll merge greu.

  Oricum, nu lepad Firefox pentru Opera!

  P.S. merci pentru vizita!

  RăspundețiȘtergere
 3. Instaleaza extensia asta pentru Firefox si nu vei mai avea probleme: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5846 (seteaz-o pe profilul verde ;) )

  RăspundețiȘtergere
 4. Am instalat si chiar merge foarte bine!
  Merci mult!

  RăspundețiȘtergere

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):