Labor omnia vincit improbus!

23 dec. 2009

Jos Caesescu?!


Ce mă enervează când aud la unele televiziuni străine sau când citesc pe unele sit-uri în alte limbi decât româna că numele unor oraşe sau în general unele substantive proprii sunt modificare din rea voinţă sau poate chiar din prostie. Am urmărit pe France24.com ceea ce se scrie despre Revoluţia Română şi am găsit la un articol o greşeală care poţi s-o găseşti doar pe un site de neprofesionişti.


În fine, cei de acolo nici măcar nu au avut chef sau le-a fost lene să caute măcar pe Google cum se scrie corect numele lui Nicolae Ceauşescu şi l-au botezat ca Nikolae Caesescu. E ca şi cum aş scrie şi eu numele preşedintelui Franţei exact aşa cum îl aud: Nicolas Sarcozi!


Poza a fost făcută aici.

7 comentarii:

 1. ce te astepti ma de la nespalatii de francezi?

  RăspundețiȘtergere
 2. Nespalati, neaspalati...dar aveam pretentia macar sa stie sa caute pe Google... :)

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte vigilent Vasi ! desi am vazut ca greseala se repeta la ei pe site, cine stie, mai au si ei prostii (neprofesionistii)lor

  RăspundețiȘtergere
 4. Nici proşti, nici neprofesionişti, ci doar nesimţiţi! Se cred buricul pământului, dar sunt ceva mai aproape de altă gaură :) Fără americani nu erau de partea câştigătorilor nici în 1918, nici în 1945, poate chiar ar fi ajuns Republică Socialistă. Nişte nesimţiţi plini de sine şi-atât!

  RăspundețiȘtergere
 5. @3Minator (Mihai)
  Nu stiu ce sa zic de francezi, ii admiram pana cand mi-a explicat logodnica defapt cum sunt ei: egocentristi, au impresia ca sunt genii dar defapt sunt niste ratati.
  Oricum, sunt de-acord cu tine!

  RăspundețiȘtergere
 6. la ce te astepti de la francezi? ei ar vrea ca toate limbile sa fie "frantuzite"...aroganti si socialisti pe deasupra...

  RăspundețiȘtergere
 7. Nici proşti, nici neprofesionişti, ci doar nesimţiţi! Se cred buricul pământului, dar sunt ceva mai aproape de altă gaură :) Fără americani nu erau de partea câştigătorilor nici în 1918, nici în 1945, poate chiar ar fi ajuns Republică Socialistă. Nişte nesimţiţi plini de sine şi-atât!

  RăspundețiȘtergere

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):