Labor omnia vincit improbus!

17 ian. 2010

Internet Explorer nu mai este Agreat în Germania
Biroul Federal pentru Securitatea Informatică din Germania a atenţionat utilizatorii de Internet asupra riscului la care se supun cei ce folosesc ca browser Internet Explorer 6, 7 sau 8. Această atenţionare a venit după ce nişte servere Google din China au fost sparte de hackeri.

Cei de la Microsoft s-au apărat spunând că dacă oamenii ar avea setările de siguranţă la un nivel mai ridicat totul ar fi bine. Totuşi autorităţile germane au zis că nu e de-ajuns aceste setări pentru a face IE pe deplin sigur.

Aşa că, oameni buni, folosiţi Firefox, Opera, Safari sau Chrome. Eu totuşi vă recomand Firefox deoarece chiar şi fără niciun addon este mult mai sigur ca celelalte browsere. Bineinteles, nici Firefox nu te scapă de viruşi, troieni sau alte chestii dacă nu ai antivirus şi intrii pe sit-uri porno sau mai ştiu eu ce. Câteodată poţi să ai şi antivirus şi să iei viruşi, aşă că cea mai bună soluţie ar fi să renunţi la Windows şi să-ţi instalezi Linux.

Din păcate peste 50% dintre utilizatori încă mai folosesc Internet Explorer, dar sper ca acest lucru să se schimbe.

Mai multe detalii găsiţi pe sit-ul BBC News.

2 comentarii:

  1. stiam de faza si de faptul ca google a decis sa iasa de tot din China. IE mi se pare o porcarie, sunt ani buni de cand nu-l mai folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amanda,
    eu nu mai folosesc IE de vreo 5 ani. Numai la serviciu sunt nevoit sa-l folosesc dar nu pentru internet (ne-au taiat netu sefii :D).
    Cu timpul oamenii o sa traca pe celelalte browsere.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):