Treceți la conținutul principal

Din Groapă în Groapă

În weekend am fost din nou acasă la Botoşani că aveam ceva de rezolvat pe acolo şi pe la Suceava. Am plecat sâmbătă pe la ora 16 şi am ajuns pe la ora 1 noaptea în Botoşani, deci 500km în 9 ore. Cam mult, dar tot drumul a condus doar o singură persoană, adică prietenul meu Stolny! Din păcate eu nu am nici maşină nici carnet dar sper ca anul acesta, din vară să încep şcoala de şoferi...

Ţin minte că acum doi ani, adică în 2007-2008, drumul Braşov-Sibiu (E68) era dezastru, tot drumul era un şantier, cu multe semafoare şi multe gropi, dar gropi create de muncitori pentru a putea pune asfaltul. În 2009 lucrările s-au terminat şi după părerea mea, dar poate greşesc, şoseaua e super, frumos nivelată şi fără gropi. Drumul Sibiu-Braşov cu Dacia Logan, cu viteză decentă, îl facem acum în 2h şi 30 minute.

Cam aşa arată traseul Sibiu-Botoşani pe Google Earth link.


Drumul de la Braşov la Târgu Secuiesc, exceptând unele porţiuni, este bun, şi când spun bun mă refer la condiţii generale drumurilor româneşti. Un drum bun în România poate fi considerat un drum dezastruos în Germania spre exemplu.

Drumul de la Oneşti la Bacău e plin de gropi şi am înţeles de la cineva din Bacău că tot timpul a fost aşa. E o aventură să faci slalom printre cratere şi în acelaşi timp să fi atent şi la celelalte maşini. Dar mai avem de aşteptat până când o să avem şi noi şosele normale ca tot europeanu.

Ca o săgeată ai putea merge pe traseul Bacău-Roman-Târgul Frumos dacă nu ar fi chiar aşa de multe radare. La întoarcere, adică Botoşani-Sibiu am prins 2 radare. Bine că şoferii în general sunt solidari şi mai semnalează prezenţa radarelor prin flash-uri cu farurile.

Ohh...dar cea mai interesantă bucată de drum e chiar în Botoşani. Cum intrii în acest judeţ cum apar adevărate cratere. Vă zic sincer, şi cine a mers pe acel drum ştie ce zic, parcă ar fi în Afganistan. De parcă avioanele americane ar fi bombardat această parte a ţării. Am făcut vreo 60km într-o oră. Foarte frumos! Şi ce e mai şi frumos e că autorităţile nu au făcut îmbunătăţiri niciodată la acest drum, adică drumul spre Iaşi. De ce în alte judeţe se poate şi la noi nu?
Să vă fie ruşine conducători ai Botoşaniului!

Acum îmi pare rău că nu am filmat acele cratere să se minuneze toţi de imbecilitatea aleşilor locali. Bine că stau toţi la cafele şi freacă menta toată ziua ca să iasă muşeţel şi nu fac nimic pentru comunitate, pentru cei care i-au ales. Apăi cum să nu-ţi pară rău câteodată că nu mai sunt oameni ca Vlad Ţepeş? Staţi şi vă lăfăiţi în grăsimea proprie şi furaţi cu nesimţire banii contribuabililor români, plătitori de taxe şi impozite!(mulţumesc Divertis Show). Bă!! Dacă tot furaţi faceţi-o cu cap. Faceţi ca ceilalţi parlamentari europeni, adică furaţi 20% dar măcar faceţi de 80%. Pe când voi faceţi taman invers. Profitaţi de lenea românului de a protesta şi de a lua iniţiativa...

Cred că o să mai merg 10 ani pe drumul acesta şi nimic nu o să se schimbe. Că doar na!, trăim în România şi asta...ah...eram să uit că nu-l suport pe Mircea Badea aşac că nici nu o sa-i folosesc replica arhi cunoscută!
Deci, dacă mergeţi pe această rută aveţi grijă la cratere!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.