Labor omnia vincit improbus!

3 aug. 2010

StarCraft 2 în Linux


Unul din motivele pentru care mulţi nu trec pe Linux e faptul că nu se pot instala jocuri pe acest Sistem de Operare. Dar nu tot timpul e adevărat acest lucru. Sunt foarte multe jocuri în Linux special create pentru Linux dar în acelaşi timp sunt şi multe alte jocuri de pe Windows ce se pot instala prin Wine (emulator de Windows) în Linux. Un exemplu e World of Warcraft, un joc ce mie mi-a plăcut şi pe care l-am jucat din Ubuntu.

Un mare impediment e faptul că cei care crează jocuri nu le crează şi pentru Linux ci doar pentru Windows. În general cam tot ce e comercial e creat pentru Windows şi Mac.

Acum că a apărut StarCraft 2 cine credea că se poate juca în Linux? Cred că nimeni! Dar uite că sunt persoane care l-au şi instalat şi jucat:Oricum, pentru a-l juca aveţi nevoie de un sistem destul de puternic:
- 2.6 GHz Pentium IV sau echivalentul pentru AMD- 1 GB RAM * 12 GB spaţiu liber pe hard- 128 MB NVIDIA GeForce 6600 GT sau ATI Radeon 9800 PRO placă video, sau chiar mai puternică.

Un comentariu:

  1. nu prea ma pricep la sisteme de operare...care fi avantajele si dezantajele ambelor sisteme?

    la mine pe blog detalii despre Dosarul de cadre al bolsevicului de Iliescovici ce nu a disparut in meandrele Rivulutiei din 1989, ci in anul de gratie 2006?!?!?!?

    RăspundețiȘtergere

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):