Treceți la conținutul principal

Alătură-te Nouă! FreeCycle Sibiu

Scriam cândva că m-am alăturat şi eu grupului FreeCycle Sibiu şi chiar am dat un monitor cuiva care avea nevoie. Defapt ce e FreeCycle? În câteva cuvinte - dar pentru mai multe detalii intraţi pe paginile de la subsolul postului - FreeCycle este o organizaţie deschisă tuturor celor care vor să folosească bunurile a căror refolosire este mai indicată decât aruncarea la gunoi.

Fie că este vorba de un scaun, un fax, un pian, un calculator (sau părţi din el), o carte sau o uşă veche, eşti liber să pui mesajul tău pe grupul Freecycle dar după ce te-ai înscris. Sau poate doreşti să primeşti tu ceva! O regulă principală: tot ce se oferă trebuie să fie gratuit.

De curând am primit un e-mail de la admin-ul grupului FreeCycle Sibiu ce spune cam aşa:


Salutare drag membru Freecycle SIBIU!

Te-ai intrebat vreodata de ce faci parte din Freecycle Sibiu?
Poate din cauza asta:
pentru ca, la fel ca oricare dintre noi, ai sub birou, in debara, pivnita, obiecte folositoare dar pe care nu le mai folosesti, si pe care le poti dona cuiva care sa se bucure de ele
pentru ca refolosesti, nu arunci
pentru ca ai nevoie de niste lucruri pe care poate nu le gasesti / nu ti le permiti
pentru ca doresti sa faci parte dintr-o comunitate de oameni care sunt interesati si constienti de impactul pozitiv pe care il au in jurul lor
...sau poate din alte motive, asemanatoare.

Freecycle Sibiu doreste ca si alte persoane sa se bucure de cele de mai sus, de a da si primi, de reciclarea de bunuri prin donatii. Freecycle doreste sa crestem mari!
Si pentru asta apeleaza la tine, membru care dezvolta la randul lui grupul.

Provocarea pe care ti-o propunem este foarte simpla, si are ca baza conceptul pay it forward.
(Ce inseamna pay it forward?
Pe scurt: daca faci un bine cuiva, persoana respectiva iti va intoarce favoarea prin a face cate un bine altor 3 persoane, care si ele vor face cate un bine altor 3 persoane fiecare, etc etc sirul continuand intr-o piramida a faptelor bune)

Obiectiv
Cu cat suntem mai multi, cu atat impactul nostru este mai mare.
Acum suntem ~500 membri.
Dintr-o populatie a Sibiului de 154,548 de locuitori, vrem sa ajungem la
750!!! membri pana la sfarsitul anului.

Cum o sa arate lucrurile in practica?
Foarte usor: dorim ca fiecare persoana care exista deja pe grup sa aduca alte 3, care la randul lor sa aduca fiecare alte 3, etc etc.
Ce presupune din partea ta? Sa dai forward acestui mail altor 3 persoane, care sa dea join pe grup si care sa continue jocul.
Cand? Pai daca tot ai mailul deja deschis, ce zici de ACUM? :)

Cateva informatii utile:

Cum sa devii membru FC: http://groups.yahoo.com/group/freecycle_sibiu

Unde gasesti mai multe informatii despre FC:
http://freecyclesibiu.blogspot.com/p/cum-functioneaza.html

http://freecyclesibiu.blogspot.com/p/despre-freecycle.html

http://www.facebook.com/group.php?gid=106746232680623

Iti multumim, si asteptam sa vedem impactul TAU in acest lant al faptelor bune!

Echipa Freecycle Sibiu

Sunt convins că acest post va avea un impact mult mai mare decât dacă aş fi trimis e-mail la 3 sibieni şi poate m-ar fi pus la spamm :). Cei care nu sunteţi înscrişi să ştiţi că e interesant atunci când, de exmplu, ai nevoie de un colţar de sufragerie şi pui un anunţ Caut colţar şi cineva chiar să-ţi dăruiască aşa ceva.

Au fost tranzacţii de tot felul, de la cărţi la pui de animale, de la mobilă la electronice...bineînţeles nu sunte permise tranzacţii de genul dau rinichi, sau dau nevasta gratis...exclus!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.