Treceți la conținutul principal

Ce Poţi Face cu Opera Unite?

Sunt sigur că toţi aţi auzit de bowser-ul Opera! E unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute browsere de pe Internet fiind creat în 1994 de către o companie de telecomunicaţii din Norvegia. Mai întâi Opera a fost disponibil doar pentru sistemul de operare Windows dar încet încet a reuşit să se integreze şi în alte sisteme de operare cum ar fi Linux. Acest browser poate fi găsit pe smart-phone-uri sub denumirea de Opera Mini.

În ultima vreme Opera a adus o mulţime de noi proprietăţi acestui browser dar cea mai semnificativă, după părerea mea, e Unite.

Ce este Opera Unite?

Această proprietate a fost introdusă în Opera cu versiunea 10 şi îţi transformă browser-ul într-un web server, mai exact nu ai posibilitatea doar de a naviga pe internet ci poţi chiar transfera fişiere cu prietenii, să dai share la pozele de pe calculatorul tău, la muzica ta sau chiar la filmuleţele de pe hard disk-ul tău (numai să aveţi grijă ce arătaţi!).

Cum instalez Opera Unite?
Pentru a putea folosi această opţiune, acest feature, trebuie mai întâi să vă creaţi un cont. Acest lucru îl puteţi face după ce vă instalaţi ultima versiune de Opera de aici. După ce aţi instalat browser-ul faceţi un click pe iconiţa Opera Unite din bara de jos numită system bar şi selectaţi Enable Opera Unite.
sursa imaginii o găsiţi la sfârşitul postului
Mai departe trebuie să urmaţi paşii de creare a unui cont obişnui unde trebuie să introduceţi username, parola şi adresa de e-mail. E simplu!

Cum folosesc Opera Unite?

Din panoul din stânga trebuie să daţi click pe iconiţa Unite şi se va deschide panoul Opera Unite Home de unde puteţi accesa mai multe opţiuni. Dacă nu vedeţi panoul de mai jos trebuie să apăsaţi tasta F4 sau din Menu - Toolbars selectaţi Panels.


În momentul de faţă putem spune că aţi deschis propriul Opera Unite. Veţi vedea că aveţi deja nişte extensii instalate dar pentru a le putea folosi trebuie să le configuraţi ceea ce nu e greu deloc.

Voi prezenta mai jos câteva servicii pe care le folosesc.

Pagina principală cu toate serviciile instalate o găsiţi dacă daţi dublu click pe Opera Unite Home, pagina mea o puteţi vedea mai jos:

Fridge - e ca şi cum ai lăsa un post it pe frigiderul prietenului sau colegului de apartament ca să nu uite să plătească chiria. Chestia asta am văzut-o prin filmele americane şi cred că de aici s-au inspirat şi cei de la Opera. Ce e interesant e faptul că oricine poate să-ţi lase astfel de notiţe sau îţi poţi lăsa chiar şi tu ca să nu uiţi ce ai de făcut în acea zi.


File Sharing - este un serviciu prin care poţi să dai share la anumite fişiere sau foldere întregi pentru a putea fi copiate de prieteni. De exemplu trebuia să trimit ieri la o persoană nişte cursuri scanate şi fiind multe fişiere şi de calitate bună pentru a se putea vedea scrisul, întregul folder era cam 120MB. Normal ar fi trebuit să uploadez o arhivă pe un site de file hosting care să permită fişiere aşa de mari apoi să trimit link-ul la acea persoană ca apoi arhica să fie copiată. Dar nu am procedat aşa ci am pus fişierele într-un folder şi le-am dat share cu ajutorul serviciului File Sharing. Aveţi posibilitatea de a pune o parolă sau de a lăsa să copie oricine. E o metodă uşoară de a împărtăşi anumite fişiere cu oricne doriţi fără a mai implica şi alte site-uri de file sharing.

Photo Sharing - la fel ca File Sharing numai că aici trebuie să alegeţi imagini. Acele imagini alese vor apărea ca într-un album virtual, ceva de genul cum e şi pe Facebook:
Media Player -  aici puteţi alege un folder cu muzică şi să-l împărtăşiţi cu oricine dacă le oferiţi link-ul plazer-ului cât şi parola. Astfel acele persoane pot asculta direct melodiile de pe calculatorul vostru.

Stream Media - la fel ca la Media Player numai că aici puteţi pune şi fişiere video pe lângă cele audio. Astfel neamurile pot vedea direct de pe calculatorul vostru valsul de la nuntă ;) sau pot asculta valsul ales pentru dansul mirilor:


Serviciile de mai sus le folosesc cel mai des dar nimeni nu vă opreşte să încercaţi toate serviciile disponibile. Asta puteţi face dacă apăsaţi pe butonul Add de la Unite Panel şi unde o să găsiţi toate serviciile disponibile. 

Opera are unele proprietăţi care sigur o să vă placă, ca mouse gestures, tab stuffing, extensii foarte bune, skins, Opera Portal, posibilitatea de a-ţi vrea un blog, etc.

Eu zic să încercaţi şi să vedeţi dacă o să vă placă! Dacă nu o să vă placă o să piedeţi câteva minute şi o să mă înjuraţi (sper că nu la comentarii), dacă o să vă placă vă rog să lăsaţi un comentariu. Defapt şi dacă nu vă place lăsaţi un comentariu să-mi spuneţi de ce!

Baftă!

Sursa primei imagini cât şi inspiraţia pentru acest articol este site-ul addictivetips

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.