Treceți la conținutul principal

Dezvoltă-ţi Creativitatea

Ce este creativitatea?
Termenul de creativitate îşi are originea în cuvântul latin "creare", care înseamnă "a zămisli", "a făuri", "a crea", "a naşte". Însăşi etimologia cuvântului ne demonstrează că termenul de creativitate defineşte un proces, un act dinamic care se dezvoltă, se desăvârşeşte şi cuprinde atât originea cât şi scopul.(sursa)
Toţi ne naştem creativi mai mult sau mai puţin, o moştenim genetic de la părinţii noştrii, dar nu trebuie să ne mulţumim doar cu atât deoarece în viaţa de zi cu zi trebuie să ne folosim de creativitatea noastră pentru a ne evidenţia de ceilalţi. Creativitatea este un proces mental ce implică descoperirea de noi idei sau concepte fiind alimentată de procesul de înţelegere, fie conştient sau inconştient şi de procesul de învăţare.

Cum spuneam mai sus toţi ne naştem creativi dar unii sunt binecuvântaţi să gândească creativ de mici, fiind înzestraţi, iar unii trebuie să-şi perfecţioneze creativitatea prin diferite metode. Dezvoltarea creativităţii noastre nu ar trebui să se termine niciodată, tot timpul ar trebui să învăţăm, să ne punem capul la contribuţie, să încercăm să rezolvăm probleme, să găsim soluţii, să luăm decizii, să testăm, să gândim, să ai mintea deschisă (think out of the box). Trebuie să ne antrenăm să fim mai creativi, trebuie să ne antrenăm ca să gândim!

E ca şi cum ai vrea să fii cel mai bun fotbalist pe teren dar să te antrenezi pe Pro Evolution Soccer sau priveşti la TV toate meciurile echipei tale preferate. Nu trebuie procedat aşa ci trebuie să ieşi afară, să alergi, să dai efectiv cu şutul în minge şi atunci măcar ai avea o şansă. Te dezvolţi, te antrenezi! La fel stă treaba şi cu creativitatea! Antrenează-te cu rebusuri, integrame, Sudoku, Minesweper, şah, etc. După ce reuşeşti să termini o partidă încearcă ca a doua oară să o termini mai rapid, din mai puţine mişcări.

Creativitatea e strâns legată de imaginaţie. Dacă nu ai o imaginaţie bună, dezvoltată, e greu să fii creativ. Ca să ai imaginaţie citeşte o carte, pune-te în locul personajelor, imaginează-ţi  tabloul, peisajele descrise, acţiunea, fi una cu cartea :). Ştiu că par nişte citate tip Yoda, personajul din Star Wars, dar aşa cred eu că ar trebui să fim.

Sunt şi multe programe care vă ajută să vă puneţi ideile în ordine, să realizaţi un brainstorming, să creaţi hărţi de idei (mind mapping), iar internetul e plin de jocuri şi joculeţe tip puzzle, şah online, sudoku, etc. Încercaţi-le!

Click pentru a mării
Mai jos aveţi un video în care se explică cum să vă dezvoltaţi creativitatea. Chiar ar trebui să-l urmăriţi!


Creative Thinking:
How To Improve Your Creative Thinking

Dati click pentru a marii imaginea

Daţi click pentru a mării imaginea

Sursa video şi ultimile două imagini.
Câteva metode prin care să-i dezvolţi creativitatea copilului.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.