Treceți la conținutul principal

10 Lucruri care-mi Plac ca Blogger

După ce am citit postul acesta de pe site-ul Bloggerin.ro m-am gândit să scriu şi eu cele 10 lucruri care-mi plac ca blogger. Adi, creatorul site-ului de mai sus a primit o leapşă de la cineva şi de aceea a scris acel articol interesant pe când eu pur şi simplu m-am băgat în seamă, neîntrebat.

Deci, cele 10 lucruri care-mi plac ca blogger, ca mic blogger, sunt:

1. Comunitatea de bloggeri - de câd scriu pe acest blog şi de când deţin şi un cont de Twitter am întâlnit multe persoane interesante, am participat la tweetmeet-uri, la întâlniri de bloggeri şi chiar eram pe cale să joc într-o cupă naţională de fotbal a bloggerilor dar din cauza unei accidentări acest lucru nu mai este posibil.

2. Îmi place să scriu - e clar că nu am un talent în a scrie (dovadă fiind numărul mic de vizitatori) dar îmi place totuşi să creez articole, să caut inspiraţie pe internet, să citesc şi apoi să aştern gândurile, impresiile pe foaia aceasta virtuală.

3. Îmi place să citesc alte bloguri - nu citesc neapărat bloguri româneşti ci şi bloguri scrise în limba engleză. De altfel nu citesc doar bloguri personale ci şi bloguri despre Linux, Web Design, Electronică, Sport şi presă (foarte rar dar citesc).

4. Îmi place să mă bag în codul template-ului - acest lucru îmi place chiar mult, să mă uit peste codul HTML sau CSS, să înţeleg unele scripturi jQuery. Am făcut modificări în actualul template cu toate că nu cred că se observă sau mai bine zis nu cred că a observat cineva. O modificare ar fi adăugarea butoanelor sociale de la baza blogului, sau butoanele sociale din partea dreaptă sus plus alte modificări în cod.

5. Îmi place să văd că am vizitatori - cu toate că nu am mulţi vizitatori pe zi e totuşi plăcut să vezi că sunt câţiva care intră regulat pe blog şi că sunt interesaţi de ceea ce scriu sau arăt. Le mulţumesc şi aştept feedback-ul lor de fiecare dată când scriu un post.

6. Îmi place când vizitatorii interacţionează cu mine - e plăcut atunci când vezi că cineva ţi-a lăsat un comentariu. Chiar dacă uneori unii nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu mine îmi place să le ascult părerile, poate unii au dreptate în legătură cu subiectul prezentat.

7. Îmi place să creez tutoriale - cu toate că Internetul e plin de tutoriale, tips and triks, încerc de fiecare dată să scriu tutoriale pe care eu le-am experimentat şi despre care nu găseşti prea multe informaţii online. Atunci când cred că subiectul la care mă gândesc ar ajuta şi pe alţii de alte naţionalităţi scriu acel tutorial în limba engleză, un exemplu ar fi Installing Football Manager 2010 in Ubuntu Linux.

8. Îmi place să-mi împărtăşesc dragostea pentru Linux - de fiecare dată când am ocazia spun că-mi place Linux (Ubuntu) chiar dacă uneori îmi face probleme, dar nu probleme pe care să nu le pot rezolva. 

9. Îmi place să fac bani din blogging - cu toate că nu am nicio reclamă pe blog, după cum puteţi vedea, am reuşit să fac câţiva lei cu Blog Money. Banii nu am să-i folosesc pentru mine ci am să-i donez atunci când o să ajung la o anumită limită. Suma la care am ajuns e foarte mică, doar 60 de lei, dar am să mai aştept, am să mai scriu articole şi atunci când ajung la 100 am să-i scot şi am să-i donez. 

10. Ultimul punct nu e un îmi place ci mi-ar plăcea, deci mi-ar plăcea să am mai mulţi vizitatori, să fac mai mulţi bani ca să pot dona mai mulţi, să am mai mulţi comentatori pe blog.

Nu e greu să fii blogger atunci când scrii din plăcere şi nu pentru bani sau pentru o anumită convingere politică. Blogul tău e ceea ce vrei tu să fie, dacă vrei să fie un closet îl iei drept exemplu pe Ciutacu şi al său blog, dacă vrei să fie un loc al decenţei ia-l drept exemplu pe Todor Chirilă şi al său blog.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.