Treceți la conținutul principal

Clementine - un Audio Player Modern

Sunt foarte multe playere audio pe Internet şi câteodată nu ştii ce să alegi. Cred că pe Windows cel mai utilizat player de majoritatea e Winamp dar atunci când foloseam acest sistem de operare eu aveam instalat Foobar2000 din cauză că folosea mai puţine resurse, era gratuit - Winamp parcă avea/are unele chestii cu plată?? - şi muzica se auzea la fel de bine care pe orice alt player.

De când am instalat Linux, mai exact distribuţia Ubuntu, am încercat mai multe playere. În Linux sunt o mulţime de playere gratuite sau open source şi ai de unde alege, numai să ştii ce vrei de la un player, să fie puternic dar implicit o să consume multe resurse sau să fie mai slăbuţ în ceea ce priveşte funcţiile disponibile dar să consume puţin. Când zic să consume resurse mă refer la RAM şi CPU.

Un player care e puternic dar consumă puţine resurse e Clementine. Acest player poate fi instalat pe Windows, Mac sau Linux fără nicio problemă. Eu l-am folosit doar în Linux şi încă îl mai folosesc alături de Guayadeque.

În Clementine poţi adăuga instant muzica de pe calculator fără a fi necesar să aştepţi o grămada pentru a se importa toate melodiile. Ce te faci când eşti un meloman şi deţii mii de melodii pe hard? În unele playere importarea se face greu, foarte greu. Interfaţa este frumoasă, uşor de folosit, mai ales datorită faptului că playlistul, radio sau librăriile sunt organizate în tab-uri.

În Ubuntu aşa arată Clementine:

click pe imagine
în Windows aşa:


sau în Mac:

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.