Treceți la conținutul principal

În Şcoli ca în Junglă

Post cam lung. Dacă nu ai chef să citeşti uită-te doar la video de mai jos, sintetizează cam tot ce am scris eu aici....

Ştim cu toţii cum e învăţământul în ţărişoara asta a noastră. E dezastru! Profesorii nu mai sunt ce-au fost, elevii nu mai sunt ce au fost, sistemul nu mai e ce-a fost! Defapt ce a mai rămas acum de înaintea căderii regimului Ceauşescu în afară de mentalitatea comunistă? Nimic. Totul s-a distrus, totul s-a vândut, totul s-a furat!

Valorile s-au schimbat, acum şcoala nu mai reprezintă un pas, o treaptă extrem de importantă spre realizare profesională ci a devenit un fel de grădină zoologică plină de urangutani. Fetele merg la şcoală ca să-şi etaleze noile haine şi bijuterii cumpărate din banii trimişi de mămica şi tăticul ce muncesc prin La Italia sau Spania, băieţii nu mai vin la şcoală să înveţe că poate or impresiona o fată cu inteligenţa lor, ei vin ca maimuţele date cu gel şi pantaloni cu curu la genunchi ca să vrejească gagicile cu glumele lor cât mai porcoase. Se ştie că fetelor le plac băieţii cât mai bădărani, cât mai ţărani, că doar îs dintr-o bucată, proşti de bubuie. Cam ăştia-s elevii noştrii din ziua de azi! Rar mai găseşti elevi la locul lor, cu bun simţ şi respect faţă de ei şi faţă de cei din jur.


Sunt revoltat deoarece învăţământul românesc s-a dus de râpă. Pe internet găseşti o mulţime de filmuleţe cu elevi care-şi fac de cap la ore, care îşi bat joc de profesori sau chiar îi bat, fel de fel de piţi ci coca, etc. Să nu se înţeleagă că nu sunt reguli cu ajutorul cărora să se facă curăţenie în şcoli , sunt destule, dar cine naiba le respectă?

Am început să scriu acest post după ce am văzut această ştire pe Realitatea.net şi mi-am adus aminte şi de acest video:

Profesorul trebuie să fie un exemplu pentru elevi dar el e doar o sursă de amuzament pentru elevi. Mergi la şcoală ca să educi aceşti copchii şi ei pur şi simplu îşi bat joc de tine.

OK, dar cine e de vină pentru toate acestea?

În primul rând e sistemul! Apoi elevii cu părinţii, apoi profesorii.

Cum spuneam sunt reguli doar aşa pe hârtii că de respectat nu le respectă nimeni. Tu ca profesor nu ai voie să loveşti elevul, dacă o faci eşti dat afară. Elevul are dreptul să te lovească, săracul nu a gândit în acele momente. Tu ca profesor nu ai voie să scazi nota la purtare deoarece îţi pui în cap pe ceilalţi profesori şi directori, că dacă-i scazi nota la nenorocit îl distrugi pe viaţă. Dacă-i laşi corigenţi sau repetenţi nu e bine că na, iese prost directorul la inspectorat, cu toate că elevii nici nu ştiu să scrie sau să citească pe română. Unii elevi cu toate că-s cretini mai şi deranjează orele să-şi arate cretinismul la toţi. Dacă eşti bou stai în banca ta şi poate că o să te treacă profesorii, dar dacă mai şi comentezi....
Unii pot să zică faptul că elevii nu sunt motivaţi, etc. Dar profesorii cu ce sunt motivaţi? Cu 600 de lei salar şi cu condiţii de muncă ca la spitalul de nebuni? Cum să motivezi tu un elev care vine la şcoală din obligaţie şi nu din plăcere? Sunt elevi care nu vin la ore cu săptămânile şi ei tot trec clasele, tot li se încheie mediile...De ce? V-am mai spus, pentru că aşa vor directorii şi câteodată eşti constrâns de ceilalţi profesori aşa zici miloşi...

Profesorii nu au drepturi, elevii au destule. Profesorii sunt un fel de slugi pentru elevi. Elevii îşi permit să facă orice deoarece ştiu că nu vor fi traşi la răspundere, ştiu că până la urmă tot vor trece clasa, ştiu că nu o să-i exmatriculeze nimeni. 

Elevii profită de faptul că profesorii nu sunt uniţi în a face ceva bun ci sunt uniţi numai la mitinguri şi la greve unde cer bani, bani şi iar bani, greve conduse de sindicalişti ce luptă pentru ciolan. Să-i văd că cer respectarea regulamentelor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, să nu mai fie favoruri la titularizare, etc. Pe când ei se sapă unul pe celălalt. Mulţi profesori nu-şi fac datoria dar nici pe alţii nu-i lasă să şi-o facă. De exemplu dacă un profesor vrea să facă un concurs cu elevii, un proiect, ceilalţi să vezi cum vin şi te încurajează Dar de ce te complici? Nu merită! Ce câştigi din asta?

Elevii sunt defapt copii din ziua de azi. Aceasă generaţie care ascultă numai manele sau îşi taie venele doar că e la modă, copii care au pe prin plan cum să faci banu gros fără a muncii şi fără a învăţa ceva constructiv. Vedem cu toţii cum sunt aceşti copii de azi. Nu zic toţi, majoritatea! Bravo celor care învaţă şi care respectă pe cei din jur.

Părinţii acestor elevi problemă în loc să stea cu capu la cutie şi să-şi educe odraslele îs şi cu gura mare. Vin la şcoală - dacă vin, mulţi nici nu ştiu pe unde e şcoala - ca să facă scandal şi să se certe cu profesorii în niciun caz ca să afle ce-i cu copchilul lor. Ei au de-acasă războiul în plan dar nici nu se gândesc că poate odrasla lor minte, deranjează alţi elevi, bate tot ce prinde, are probleme psihice...Unii îşi trimit la şcoală copchii doar pentru alocaţie. 

Concluzia e că nu mergem pe o direcţie bună, cădem încontinuu şi o să ajungem la fundul vacii. Dacă nu creăm de pe-acuma copii educaţi (educaţia nu se face la şcoală ci acasă) nu o să avem mai târziu profesori buni şi o să ne pierdem în neant.

Şi ca o remarcă, cred că vom ajunge ca în filmul Idiocracy. Cei care l-au văzut cred că au observat un strop din societatea românească pe acolo...

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.