Treceți la conținutul principal

Google Music

Google a dezvăluit de câteva săptămâni noul serviciu on the cloud numit Google Music. Momentan acest serviciu este încă în versiunea Beta şi îşi propune ca pe viitor oricine să poată uploada muzica pe un server şi să o poată asculta de pe orice device care are o conexiune la Internet. Adică dacă deţii un smartphone Android, sau un iPad, sau un Samsung Galaxy, etc. poţi să asculţi muzica ta de pe PC pe aceste telefoane inteligente prin intermediul browser-ului.

Ai posibilitatea de a uploada până la 20 000 de melodii. Bineînţeles că cei de la Google specifică faptul că aceste melodii trebuie să fie deţinute legal. Aha, o să şi văd asta în România!

Înscrierea în/pe Google Music


Aici e cam complicat în acest moment având în vedere faptul că înscrierile sunt permise doar pentru Statele Unite ale Americii, dar nimic nu e imposibil. Ceea ce trebuie să faceţi e să căutaţi un proxy free din SUA şi să intraţi cu acel proxy pe site-ul music.google.com şi să introduceţi adresa de e-mail şi parola.

Eu m-am înscris în acest mod şi nu am avut probleme. O să vedeţi că dacă intraţi cu proxy normal o să vă atenţioneze că nu sunteţi din SUA. În fine, după ce reuşiţi să vă înscrieţi trebuie să aşteptaţi câteva zile până ce vă este acceptată înscrierea. La mine mi-a venit confirmarea pe e-mail cam după o săptămână.

Download-are Google Music Manager

Următorul pas e să download-aţi Google Music Manager şi să-l instalaţi pe sistemul vostru. Eu fiind pe Linux am download-at versiunea google-musicmanager-beta_current_i386.deb dar este şi pentru OpenSuse şi Windows.

Setare Google Music Player din Browser


Aici sunt câţiva paşi de urmat printre care şi alegerea genurilor de muzică ce doriţi să fie adăugate în playlist-ul vostru. Momentan vor fi adăugate câteva sute de melodii gratuite, free.

Upload-are melodii prin intermediul Google Music Manager

După download deschideţi Google Music Manager. O să trebuiască să urmaţi diferiţi paşi:





Eu sincer nu am lăsat să uploadeze multe melodii deoarece am vrut să văd mai întâi care-i feeling-ul cu Google Music Player din browser ascultând melodiile gratuite. Ceea ce pot spune până acum e faptul că-i MINUNAT. Sincer! Sunetul e perfect, fără niciun delay în redare, fără buffering, poţi asculta muzica după albume, după genul de muzică, etc.

Mai jos aveţi un video realizat de Lifehacker în care se arată Google Musci Player:


Am observat că am două invitaţii dar trebuie neapărat ca cei care le primesc să fie din SUA aşa că momentan e mai bine ca cei care se înscriu să folosească metoda prezentată mai sus, aceea cu proxy.

Btw, dacă nu reuşiţi să ascultaţi muzică cu Google Music puteţi încerca metodele prezentate tot de mine în postul acesta.

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.