Treceți la conținutul principal

Time Management

Eisenhower Box
Ieri am terminat training-ul de Time Management (Management-ul Timpului) ce s-a desfasurat pe o perioada de doua zile la Golden Tulip. Acest training a fost platit de compania mea si sustinut de catre o companie din Cluj cu care am mai avut contact si la alte training-uri de soft skils. In ceea ce priveste trainer-ul am numai cuvinte de lauda si pot spune ca a fost foarte competent, pregatit si se vedea ca-i place ceea ce face.

In urma training-ului am ramas cu cateva idei pe care vreau sa le implementez si sa le transform in obiceiuri. Ceea ce mi-am propus e:
  • sa fac in fiecare zi un To Do List
  • sa tin o agenda electronica sau fizica
  • sa fac o prioritizare a task-urilor.
Inainte de a avea acest training aveam ceva idee despre time manangement dar nu aveam o obisnuinta in a-mi organiza de dimineata ceea ce aveam de facut pe parcursul zilei. Saptamana trecuta am citit acest articol in care se explica Regula 3+2 si in care se spune clar ca trebuie sa fi realist si sa nu-ti incarci lista de task-uri cu prea multe chestii ca apoi sa fi frustrat si stresat ca nu le-ai terminat pe toate.

O metoda de time management pe care eu am adoptat-o de-a lungul anilor, dar fara sa stiu ca e chiar o metoda, e regula deadline-urilor false sau false deadline. Adica, daca am de terminat un task pana maine la ora 12:00 eu imi propun sa termin acel task pana azi la ora 16:00. Sau ceva de genul ...

Ca sa fi productiv trebuie sa fi organizat. Ca sa fi organizat trebuie sa-ti faci timp cateva minute pe zi in care sa-ti pui gandurile, idelile, scopurile pe o foaie. Zi de zi ne intalnim cu hotii de timp, acele mici obiceiuri pe care noi le consideram ca necesare in viata (o cafea, o pauza prelungita, o tigara, citirea ziarelor pe internet) dar care pana la urma nu ne aduce niciun beneficiu. Scopul meu e ca, incet incet, sa scap de acesti hoti de timp si sa fiu mai productiv si pe plan profesional si pe plan personal.

Time Management [wikipedia].

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.