Treceți la conținutul principal

Ce sa faci dupa ce upgradezi Ubuntu?

După cum ştiţi o nouă versiune de Ubuntu Linux a fost lansată şi anume Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal. Această versiune o puteţi downloada de pe site-ul oficial Ubuntu în caz de vreţi să faceţi clean install. Sfaturi ce să faceţi după ce instalaţi Ubuntu puteţi găsi într-un articol mai vechi de-al meu, dar care e despre Ubuntu 12.04, sau pe site-ul Webupd8 (e în engleză).

Mai jos am să vă zic ce am făcut eu după ce am actualizat versiunea Ubuntu 12.04 la 12.10. Eu fac clean install doar atunci când văd că îmi merge greu sistemul dar având în vedere că acuma merge brici am decis să fac un upgrade doar.

Procesul de actualizare a mers fără nicio problemă dar a durat cam două ore. Bineînţeles că la clean install treaba merge mult mai rapid dacă ştii ce trebuie să faci. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi restaurez toate PPA-urile şi, aşa cum scrie şi în articolul de pe webupd8, am folosit Y PPA Manager. Apoi am mai dat un apt-get update pentru o actualizare a tuturor programelor.

Am mai dezinstalat câteva programe ca Gwibber, Decibel Audio Player pe care îl aveam instalat din Ubuntu 12.04, unity-lens-urile de la Amazon, dar care automat mi-a dezinstalat şi câteva applicaţii web pentru Facebook, Google+ şi Gmail.

Am mai instalat laptop-mode-tools, Nuvola Player şi Insync (Google Drive). În rest am lăsat totul aşa cum era şi înainte. Dacă merge nu încerca să-l repari.

Cam atât! E floare la ureche să upgradezi Ubuntu şi de aceea şi acest articol e atât de scurt :).

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.