Treceți la conținutul principal

Noaptea Muzeelor în Sibiu

Anul ăsta am fost la Noaptea Muzeelor la Sibiu. Am avut în plan să văd trei muzee:
Dar din aceste trei muzee am reușit să văd doar primul. Muzeul de Istorie a Farmaciei era închis. Am văzut un reportaj acum câteva săptămâni în urmă, că din cauza lipsei banilor muzeul este mai tot timpul închis. Dacă vrei să-l vizitezi trebuie să faci parte dintr-un grup de cel puțin 10 persoane și trebuie programare.
Totuși, am crezut că acum este un bun moment să faci reclamă. Să lași muzeul deschis în Noaptea Muzeelor. Dar de unde? Era închis.

Muzeul de Istorie Naturală era închis, dar în grădina din fața lui erau expuși trei dinozauri. Atracția copiilor ... și nu numai. Muzeul merită să fie vizitat și am s-o fac cât de curând.

Muzeul de Istorie mi-a plăcut. Anul trecut nu am reușit să-l vizitez deoarece am fost la Brukenthal unde erau deschise multe galerii și mi-a trebuit vreo două ore să văd, pe fugă, tot. Anul ăsta din păcate au fost deschise doar două sau trei săli. Și alea cam sărăcăcioase în exponate.

Muzeul de Istorie e interesant. Clădirea în sine e frumoasă, cu camere la subsol, cu un turn, multe exponate ce merită văzute pe îndelete și nu în grabă cum a fost la Noaptea Muzeelor.

Am vizitat și Muzeul Brukenthal sau mai bine zis mica părticică din acel muzeu. De-altfel am fost și la Muzeul Franz Binder unde am văzut Mumia Egipteană. Le-am propus celor de la muzeu să-i facă o pagină pe Facebook acestei mumii deoarece puțini știu că la Sibiu este expusă o mumie egipteană adevărată. Astfel își vor face reclamă. La acest muzeu poți vedea și alte exponate adunate din toată lumea.

Am fost și la o expoziție de la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească dar având în vedere că era deschisă doar o sală am vizitat-o rapid.

Muzeele erau pline de oameni de peste tot. Chiar au intrat în vorbă cu noi niște bucureștence care nu știau unde e Muzeul Brukenthal. Am mers împreună până acolo. Pe tot parcursul drumului am lăudat Sibiul și le-am spus că e un oraș din care nu aș pleca.

Aici ai ce vedea!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.