Labor omnia vincit improbus!

23 feb. 2013

E uşor să te muţi


Urăsc să mă mut! De când am venit în Sibiu m-am mutat de trei ori. Prima oară aveam doar haine, a doua oară calculatorul şi haine, a treia oară ceva mobilă, oale/farfurii, haine, tot tacâmul. Aveam o maşină de spălat veche, grea, ce mergea pe bază de pumni, la propriu, pe care am lăsat-o la a doua proprietară deoarece mă îngrozea gândul că trebuie să o ridic pe scări, până la etajul cinci.

De-aş trăi în Japonia şi ar trebui să mă mut sigur mi-ar fi mai uşor.

19 feb. 2013

Ubuntu pentru tablete


Pe lângă Ubuntu Phone cei de la Canonical au dezvoltat şi Ubuntu pentru tablete. Acest lucru era vehiculat şi aşteptat chiar de când Ubuntu a primit interfaţa Unity.

Am citit pe mai multe site-uri că în viitor cei de la Canonical vor să integreze Ubuntu în telefoane şi tablete dar nu credeam că acest lucru o să se întâmple, totuşi, atât de devreme.

Aflaţi mai multe detalii despre cum va arăta Ubuntu pentru tablete în filmul de mai jos:

17 feb. 2013

Câteva impresii despre Windows 8


Acum câteva luni în urmă am downloadat chiar de pe site-ul Microsoft sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview dar nu l-am instalat până acum. Pe laptop și pe PC am instalat Ubuntu Linux și sunt foarte mulțumit. Îl folosesc de 5 ani.

Acum câteva zile m-am decis să instalez și Windows 8 pe un alt laptop de testare pe care aveam Bodhi Linux. Am creat un stick bootabil cu UNetbootin direct în Ubuntu.

Nu vreau să intru în detalii, că e plin net-ul de asta, dar vreau să spun doar că instalarea a mers destul de rapid. Cred că în mai puțin de 30 minute aveam sistemul instalat și ready to work. Nu a trebuit să instalez niciun driver deoarece pentru un ASUS X51R nici măcar nu sunt drivere compatibile cu Windows 8.

Pot spune că Windows 8 se mișcă foarte bine la numai 1GB de RAM. Viteza e comparabilă cu cea a linuxului pe acest sistem.

Mi se pare ciudată pagina de start a sistemului.

Windows8_start

Cum e văzută Europa de …


Câteva imagini haioase, zic eu, în care Europa este prezentată din perspectiva unor popoare. România e la loc de cinste. Țara noastră, sau mai bine zis poporul roman e foarte bine văzut de austro-ungari, de bulgari, de greci, de italieni, în general de popoarele pe care le-am invadat în ultima perioadă.

14 feb. 2013

Reclama la NiveaO reclamă realizată într-un mod puţin mai diferit decat de obicei. Cred că cei implicaţi nu vor uita niciodată aceste momente dar nici marca Nivea. La astfel de transpiraţii sigur îţi trebuie un deodorant antiperspirant.

13 feb. 2013

10 feb. 2013

Jurnalismul e la fel peste tot


Asta o dovedeste un tip din SUA care a trimis un e-mail anonim unui site specializat pe stiri despre jocuri video, spunand ca lucreaza la Microsoft pe proiectul XBox. In acel mail, cica, dezvaluie viitoarele specificatii ale noului X-Surface si XBox si o face foarte convingator. Dar nimic din ceea ce a scris in acel e-mail nu e adevarat. Sunt numai fantasmagoriile lui.

Tipul isi incepe confesiunea spunand din prima ca e doar un simplu gamer si ca nu lucreaza pentru MS:
I am a gamer. I don’t work for Microsoft.
I, like most other gamers, am sick of seeing endless rumours and speculation citing “anonymous sources” or “insiders” with no evidence, no proof, no guarantee that they’ve been fact-checked or can be relied on.
Dupa numai cateva ore dupa ce trimite acel e-mail mai multe site-uri respectabile ca CNET, Gizmodo si NowGamer preiau povestea si o dau mai departe pe propriile site-uri ca stire obtinuta pe surse anonime.

Poveste o gasiti aici.

Ce e de observat e faptul ca in ziua de azi regula celor trei surse nu se mai aplica la jurnalisti. Orice sursa anonima dar cat de cat sa nu fie legata cu ata rosie poate fi luata in considerare. Inca un motiv sa nu crezi tot ceea ce scrie in presa sau ceea ce vezi la TV.

Asta pentru cei care cred ca presa e obiectiva si ca urmareste numai relatarea adevarului.


Atentie la buzunare


Tipul asta e incredibil. In numai 3 minute, sau chiar mai putin, reuseste sa buzunareasca pe trei tipi care deja stiu ca asta o sa faca. Niciunul nu-si da seama cand le dispar bani, portofele, stilouri din buzunare.

Sper ca acest video sa nu fie vazut de niciun practicant roman ca astfel poate se specializeaza.

9 feb. 2013

Extensiile pe care le folosesc în Google Chrome/Chromium


Extensiile pe care le-am instalat în Google Chrome, deci implicit şi Chromium, din Linux sunt:

  • One-Click Extension Manager - cu ajutorul acestei extensii poţi să dezactivezi sau să dezinstalezi orice altă extensie doar printr-un click.
  • AdBlock - cred că toată lumea ştie această extensie şi nici nu mai este nevoie de vreo descriere. Instalaţi-o şi monitorul va fi mai curat :).
  • LastPass - o extensie care stocheată toate parolele pe care le folosiţi. Parolele sunt criptate. Extensia are o mulţime de opţiuni şi setări.
  • DoNotTrackMe - cum îi spune şi numele o extensie care previne ca anumite site-uri să te urmărească
  • The Great Suspender - poţi să suspenzi ce tab-uri vrei ca să economiseşti din memoria RAM. O metodă mai brută e să dai kill la procesele din View Background Pages, un fel de task manager pentru Chrome. 
  • Springpad Clipper - folosesc Springpad pentru a salva anumite link-uri, notări, etc şi această extensie îmi face viaţa puţin mai uşoară.
  • Reditr Beta - o plicaţie foarte faină prin intermediul căreia te poţi conecta la Reddit. În Linux este şi ca aplicaţie de sine stătătoare.
  • RES - vine de la Reddit Enhancement Suite 
Mai am multe alte extensii instalate dar le-am dezactivat cu One-Click Extension Manager. Când am nevoie de vreo una din ele o activez foarte uşor cu aceeaşi extensie.


7 feb. 2013

Download SoftMaker FreeOffice pe gratisSoftMaker este o suită de programe office la fel cum este şi Microsoft Office sau Open/Libre Office. Se poate instala în Windows dar şi în Linux.

Acest program se poate downloada de aici. Trebuie doar să scrieţi numele, adresa de e-mail şi ţara şi apoi veţi primi un e-mail cu un număr de serie.

Pentru utilizatorii Ubuntu cu Unity: pentru a deschide unul din programele SoftMaker trebuie sa scrieţi în dash maker şi va apăre iconiţele celor trei programe din SoftMaker.


5 feb. 2013

4 feb. 2013

Byzantium - Trailer


În această primăvară va fi lansat filmul Byzantium regizat de Neil Jordan. Cei care au văzut şi le-au plăcut filmul Interviu cu un vampir sigur le va plăcea şi acest film.

3 feb. 2013

Ce festival!


O explozie de culoare, lumini, muzică bună şi femei frumoase, asta reprezintă Festivalul de Muzică Electronică TomorrowLand.

TomorrowLand este un festival la care în anul 2012 au participat 400 de DJ şi 250.000 de spectatori. E o nebunie totală acolo.2 feb. 2013

Imagini superbe


Am gasit pe Reddit o lista cu multe poze superbe. Unele dintre ele sunt extrem de frumoase si te fac să te gândeşti cât de misterioasă e natura, dar la fel de mult alte imagini te fac să realizezi cât de importantă e dragostea. Unele imagini sunt de-a dreptul dramatice:


Cele mai frumoase gropiAvem cele mai frumoase femei din Europa. Avem cele mai frumoase peisaje din Europa. Dar mai avem ceva distinct, ceva inedit şi anume cele mai frumoase gropi din Europa.

În fiecare judeţ, în fiecare oraş, pe fiecare drum naţional, judeţean, european sau chiar şi pe autostrăzi (alea multe) găsim, din loc în loc, sau în grupuri, cele mai largi, cele mai adânci, cele mai estetice, cele mai frumoase gropi. Ce altă ţară se poate lăuda cu aşa ceva?

Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul Turismului, cei 2T, lucrează împreună pentru a promova România prin intermediul acestor gropi. Peste câteva zile va veni în judeţul Vrancea (pe un drum la nimereală) primul grup de japonezi pentru a fotografia aceste minuni ale naturii. Dacă această acţiune va avea succes sunt sigur că lucrurile vor evolua şi vom avea turişti din toată lumea.

Cred că data viitoare când o să vină vreun coleg din Germania nu îl voi mai duce să vadă centrul Sibiului ci vom face o plimbare pe vreun drum judeţean şi-i voi arăta minunatele gropi.