Treceți la conținutul principal

Programe de instalat în Ubuntu 14.04


Acum că ați downloadat și instalat Ubuntu 14.04 Trusty Thar sunteți mai aproape de a avea un sistem perfect funcțional. Cu programele instalate implicit poți să vizionezi filme, să asculți muzică, să scrii documente, să te conectezi la Internet, etc. Dar poate că nu e de-ajuns să ai doar aceste programe implicite, așa că mai jos o să pun o listă de programe pe care le am eu instalate pe sistemul meu.

Accesorii

Shutter - este un program pentru capturile de ecran

Download for Ubuntu button

Synapse - un lansator de aplicații ... și nu numai

Download for Ubuntu button

Administrare


NTFS-Config - dacă ai dual boot, WindowsX cu Linux, ca să poți accesa mai ușor partițiile NTFS din Windows și să fie montate de la bootare acest tool te ajută.

Download for Ubuntu button


Synaptic Package Manager - este versiunea mai veche a Ubuntu Software Center

Download for Ubuntu button

Ubuntu Tweak - este un program cu de toate. Cu UT poți să schimbi temele, icoanele, să instalezi programe, să cureți sistemul, etc. E un tool care nu ar trebui să lipsească din fiecare sistem.

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Y PPA Manager - administrează PPA-urile instalate (foarte folositor).

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/y-ppa-manager
sudo apt-get update
sudo apt-get install y-ppa-manager

Grafică


GIMP - un program cu care poți să manipulezi imaginile (la fel ca în Photoshop numai că e gratuit)

sudo add-apt-repository ppa:otto-kesselgulasch/gimp
sudo apt-get update
sudo apt-get install gimp

Internet


Firefox Aurora - versiunea beta a Firefox. Eu mai am instalat și Firefox Nightly, adică cea mai nouă versiune de Firefox, dar care e doar pentru testare.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/firefox-aurora
sudo apt-get update

Google Chrome - veriunea stabilă, chiar dacă eu folosesc versiunea beta.

wget -q -O - https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo "deb http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main" >> 
/etc/apt/sources.list.d/google.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install google-chrome-stable

Dropbox și Wuala (refferal) pot fi instalate downloadând pachetele direct de pe site.

Office


Calibre - dacă aveți vreun ebook reader acest program este perfect pentru transferul cât și conversia cărților electronice.

sudo -v && wget -nv -O- https://raw.githubusercontent.com/kovidgoyal/calibre/master/setup/linux-installer.py | sudo python -c "import sys; main=lambda:sys.stderr.write('Download failed\n'); exec(sys.stdin.read()); main()"

Sunet și Video


Simple Screen Recorder - pentru înregistrarea video a desktopului:

sudo add-apt-repository ppa:maarten-baert/simplescreenrecorder
sudo apt-get update
sudo apt-get install simplescreenrecorder
# if you want to record 32-bit OpenGL applications on a 64-bit system:
sudo apt-get install simplescreenrecorder-lib:i386

VLC - cel mai bun video player

sudo add-apt-repository ppa:djcj/vlc-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc

Mai sunt și alte programe ce pot fi instalate, dar vă las pe voi să le găsiți după bunul plac.
Spor!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.