Treceți la conținutul principal

De patru zile in Frankfurt

Momentan sunt in Frankfurt, in delegatie (business travel cum se zice in corporatii), pentru trei saptamani. Marti am luat avionul de dimineata si a trebuit sa ma trezesc pe la 4:30. Chinuitor! Din pacate nu este o cursa  directa Sibiu - Frankfurt asa ca a trebuit sa schimb avionul in Munchen.

Am ramas surprins ca avionul de la Sibiu la Munchen era plin ochi, iar Airbusul de la Munchen la Frankfurt de asemenea. La noi plin de turisti straini, iar in urmatorul avion plin de bancheri, oameni de afaceri.

Taxiul de la aeroport pana la apartmaentul unde locuiesc a costat 30 euro. Bineinteles ca am cerut chitanta, ca prima oara cand am mai fost pe-aici am uitat sa o cer si a trebuit sa decontez din propriul buzunar.

Autostrazile sunt pline de masini. Pline. Chiar si cele secundare sunt foarte circulate de masini, nu de vaci. Si chiar se mai contruiesc si altele sau se modernizeaza. Chiar daca una sau doua benzi erau in constructie/renovare traficul nu era deranjat. Erau create alte benzi de pe sensul invers, marcate corespunsator si despartite cu placi de beton.

Momentan iesirile in oras le facem pe Zeil, un pietonal foarte frumos, plin de magazine de fite, plin de oameni de tot felul. Bineinteles ca sunt si de-ai nostri pe acolo. Ghiciti ce muncesc! Nu stiti? Pai, cersesc. Evident.

Dar ce m-a frapat e faptul ca tupeul tiganilor e la cote maxime si in centrul Frankfurtului. Sunt galagiosi, se cearta intre ei, joaca fotbal in centrul unei strazi (pe unde trec pietoni si biciclisti) fara nicio jena, lovesc (din greseala) pietonii cu mingea.



Pozele de mai sus nu arata in totalitate "destrabalarea" compatriotilor nostri.

Meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia se vad super bine pe malul Mainului. E o zona frecventabila numai de tineri. Unii chiar vin cu patura si fac un mic picnic cu mai multa bere si vin decat mancare. Nu de putine ori, in numai patru zile, am vazut fete care dupa acest "picnic" de-abea se puteau deplasa. Unele chiar incercau sa vada daca isi pot tine echilibrul pe marginea malului, fara sa cada in apa. Mare minune de cum unele nu au reusit sa faca o baie. Mare minune!







La Brazilia - Croatia am vazut croati care se deplasau spre baruri, brazilieni care isi sustineau echipa, nemti care nu stiau cu ce echipa sa tina. La Spania - Olanda am vazut in acelasi grup la un bar si spanioli si olandezi. La urma nu si-au dat cu sticlele de bere in cap.


Astept cu nerabdare meciurile Germaniei. Din cate mi s-a spus nu prea o sa vad picior de neamt prin oras. Toti or sa fie ori in casa ori in baruri.

Proramul de azi: shoping.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.