Treceți la conținutul principal

Cum să instalezi plugin-uri Plex Media Server în Ubuntu Linux

Primele aplicații pe care le-am instalat pe laptopul meu cu Ubuntu Linux atunci când am cumpărat un televizor smart Samsung, au fost MiniDLNA și Plex Media Server. Am folosit la început doar MiniDLNA până ce am găsit pe Samsung Smart Hub aplicația specifică serverului Plex. Nu m-am întors de-atunci la MiniDLNA.


Plex Media Service se instalează ușor pe Ubuntu după ce downloadezi pachetul *.deb de pe site-ul oficial, astfel:
sudo dpkg -i *.deb
Configurarea se face ușor după ce accesezi link-ul serverului la adresa următoare http://127.0.0.1:32400/web/index.html.

În fine, nu vreau să explic aici în detaliu cum se instalează sau configurează Plex Media Server, ci vreau să enumăr pașii ce trebuie urmați pentru a instala diferite plugin-uri.

Sunt două posibilități de a instala plugin-uri:

  1. Plugin-uri oficiale
  2. Plugin-uri neoficiale (sau așa numitele third party plugins)

Plugin-uri Plex Media Server oficiale

Pluginurile oficiale sunt cel mai ușor de instalat. Trebuie să mergi la secțiunea Channels, iar în partea dreaptă se află un buton Install Channels. Se dă click pe acel buton și apoi se alege categoria și ce plugin vreți să intalați. Simplu!

Plugin-uri Plex Media Server neoficiale

Acest gen de plugin-uri sunt puțin mai greu de instalat dar nu imposibil. O listă cu multe plugin-uri neoficiale găsiți chiar pe forumul Plex, la această adresă.

Luăm de acolo un simplu plugin, cum ar fi Plex-France24, ce este localizat pe GitHub. Se downloadează arhiva zip de pe site, intr-un folder ca ~/Downloads.


Din folderul dezarhivat avem nevoie doar de subfolderul France24.bundle. Dacă downloadați alt plugin aveți grijă să redenumiți acel folder cu NumePlugin.bundle și să sțergeți orice alte caractere după .bundle. E foarte important acest lucru!


După cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, mai trebuie să facem cățiva pași importanți. Trebuie să schimbăm username-ul și grupul din care va face parte acest plugin, dar și accesul la acest folder. Astfel:
sudo chown -R plex:plex France24.bundle/
sudo chmod 755 France24.bundle/
cu aceste comenzi schimbăm grupul și username-ul pentru toate fișierele din acest folder.

În acest moment trebuie să mergem în folderul din Ubuntu unde sunt stocate plugin-urile Plex Media Server:
cd /var/lib/plexmediaserver/Library/Application\ Support/Plex\ Media\ Server/Plug-ins/
și să copiem acolo, cu sudo, folderul France24.bundle.

Aveți grijă să se păstreze grupul și userul pe plex și să nu fie schimbat pe root. Trebuie să arate așa:


Mai este doar un singur pas, anume să restartați plexservice:
sudo service plexmediaserver stop
sudo service plexmediaserver start

Veți găsi noul plugin la secțiunea de Channels:


Următorul pas e să deschideți aplicația și  ... Vizionare plăcută!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.