Treceți la conținutul principal

Atitudine de funcționar public din Sibiu

E tragic ce s-a întâmplat în București la Clubul Colectiv. Atâția oameni morți și atât de mulți alții răniți și distruși pe viață. Totul din cauza indiferenței, corupției și miserupismului funcționarilor publici și a politicienilor care se gândesc doar la ei și familiilor lor. Ce mai contează viața celorlalți cetățeni? Mie să-mi fie bine pare a fi light motivul acestor personaje sinistre.

Acest eveniment tragic mi-a adus aminte de un clinch pe care l-a avut soția cu un funcționar public din Primăria Sibiu acum un an. 

Vecina de de-asupra are un laborator de tehnică dentară chiar în propriul apartament, în propriul dormitor. Are echipamente specifice acestui domeniu, adică diferite compresoare, malaxoare, este racordată la gaz, la apă, chiar acolo, în dormitor. Totul cu acordul primăriei Sibiu și al altor instituții ale statului. Am făcut diferite sesizări, reclamații la poliție, DSP, Garda de Mediu, Protecția Mediului deoarece, vecina, lăsa și încă mai lasă pe timpul nopții diferite aparate în funcțiune ce produc zgomote.

Deci asta e chiar de-asupra dormitorului meu. Laboratorul ei nu e izolat fonic, nu e conform și nu a fost din 1998 (de când e deschis) conform Regulamentului OTDR de înființare și funcționare. Dar ce-i pasă când nici măcar Primăriei Sibiu nu-i pasă?

Soția a fost la Primărie să facă o reclamație și să o depună direct la ei cu gândul că poate mai primește ceva detalii de la vreun funcționar. A găsit unu', al cărui nume nu mi-l mai amintesc (dar îl am pe o hârtie pe undeva), pe un post de conducere, și căruia i-a explicat situația. Ce i-a zis m-a bulversat și pe mine. Primăria Sibiu nu verifică pe teren nicio autorizație, de niciun fel, ci doar verifică actele de la celelalte instituții. Dacă le verifică și pe alea în detaliu. Mai mult, ofensat că îndrăznim să punem la îndoială corectitudinea actelor eliberate de Primărie, acesta i-a zis că ne dă și nouă autorizație de tâmplărie în apartamentul propriu că oricum nu vine nimeni să ne verifice.

Când i-a spus că nu e normal și că legea e defectuoasă, acesta, nonșalant, a spus că suntem tineri și să schimbăm noi legea. Uite, din păcate a trebuit să moară niște oameni ca o astfel de lege să fie schimbată, prin ordonanță de urgență. Dar dacă o lege nu e bună și primăriile lucrează în fiecare zi cu ea și-și dau seama de limitările ei de ce nu iau ei atitudine să o schimbe? Au toate mijloacele necesare documentării unei legi ce poate apoi fi inițiată în Parlament de către vreun deputat sau senator local.

În fine, ce vreau să evidențiez e faptul că și Primăria Sibiu e la fel de miserupistă ca și Primăria Sectorului 4, Primăria X sau Y. Autorizații se dau pe șpagă sau pe pile. Și chiar dacă totuși o iei pe bună dreptate nu mai vine nimeni să te verifice niciodată, e de-ajuns o declarație pe proprie răspundere că totul este în conformitate.

Poți muri legal în propria casă cu astfel de legi și funcționari publici.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.