Treceți la conținutul principal

Fight the Power

Vreau sa redau mai jos un comentariu de pe forumul ziarului Evenimentul Zilei apartinand unui domn cu pseudonimul John Doe. Acest comentariu a fost facut la articolul Concediatii-sacrificati-pentru-cresterea-salariilor-celor-ramasi.
In articolul de mai sus se mentioneaza faptul ca Noua lege a salarizării va duce la un paradox: ce se câştigă acum prin disponibilizări masive din sectorul de stat se va pierde odată cu mărirea lefurilor celor rămaşi (conform Evz).



Daca avem un dusman cu care trebuie sa luptam pentru viitorul nostru, pentru locurile noastre de munca, pentru aceasta tara nici nu trebuie sa cautam mult. Sunt politicienii romani! In anii 80 miscarile civice din SUA aveau un motto „Fight the Power” asta trebuie sa avem si noi in minte: De luptat trebuie sa luptam cu puterea, ei sunt dusmanii nostrii ! Politicienii au lasat tara prada coruptiei, prin nepasare, prin lipsa de interes, pentru ca nu-i trage nimeni la raspundere... si astfel marile lor nerealizari se vad in nivelul nostru de trai, in nesiguranta pe strazi, in infractionalitatea crescuta oriunde vezi cu ochii in tara asta, in accidentele in care mor oameni nevinovati pentru profitul celor ce „cantineaza” la politicieni locali (cazul accidentului de la Scanteia este vorba de coruptie la nivel local) si pana la coruptii ce au vile si iahturi si nu-i intreaba nimeni de sanatate…



E adevarat, politicienii nostrii isi permit sa faca tot ce isi doresc pentru ca nu pot fi trasi la raspundere.
Daca vine un ministru nou si face vraiste in acel minister, defapt mai vraiste decat era, acel ministru nu este tras de maneca, nu este adus in fata unei comisii si judecat pentru banii cheltuiti de-a moaca, pentru felul dezastruos de conducere, pentru managementul prost. E normal ca odata cu o functie sus pusa si salariul enorm de mare sa vina si responsabilitatea. Dar la noi, ministrii, senatorii si depudatii joaca hora pe banii si sanatatea noastra si noi nu avem cum sa-i tragem la raspundere. Am zis-o si o mai zic, imunitatea parlamentara sa fie desfiintata, nimeni nu e mai presus de lege, de ce ar fi politicienii?

Avand in vedere ca duc de rapa un minister, deci implicit si multi oameni care depind de acel minister, nu e de-ajuns sa-ti ceri scuze si sa-ti dai demisia, ar trebui ca salariile sa fie inapoiate statului plus despagubiri materiale, si de ce nu si/sau puscarie.

Imaginati-va acest scenariu : o masina merge pe soseaua Brasov-Sibiu, in fata este o groapa aparuta din cauza asfaltului prost fabricat si aplicat. Soferul face stanga si intra intr-o alta masina sau in sant. Sunt victime! Cine este vinovat ? Bineinteles ca, dupa politisti, soferul este vinovat. Dar nu e asa! Vinovati sunt cei care nu au pus asfaltul cum trebuie deoarece mai mult dormeau pe langa drum decat sa lucreze. Vinovat e inginerul constructor(??) pentru ca nu i-a supravegheat si pentru ca facea afaceri cu motorina de la masinile de pe santier. Vinovati sunt cei din Ministerul Transporturilor pentru ca au furat bani la greu si nu au fost in stare sa faca o sosea mai lata, cu 4 benzi, sau o autostrada. Vinovat e ministrul transporturilor pentru ca nu stie sau nu vrea sa gestioneze corect banii de la buget si ca realizeaza licitatii false, primindu-si astfel partea. Vinovat e prim ministrul ca nu a pus un om competent la carma Ministerului Transporturilor sau ca atunci cand a vazut vreo neregularitate nu l-a tras de urechi. Vinovat e presedintele pentru ca a pus un strumf la conducerea guvernului in loc sa puna un om onest, corect si nepupincurist. Vinovati sunt toti parlamentatii ca nu stiu sa voteze o lege cum trebuie si isi urmaresc propriile interese.

Tragic este ca noi, doar noi, poporul, cei care muncim corect avem de suferit. Noi suntem victimele colaterale ale coruptiei. Ei stau in cercul lor stramt, feriti de griji si de nevoi!

Si cand este vorba de sacrificiu il fac tot cei ce duc greul.....Fie ca sunt bugetari, medici profesori, politisti, judecatori. Oricum ar fi de huliti o parte dintre acestia, oricum ne sunt mai aproape de noi toti ceilalti decat marea racila a acestei tari: clasa politica!!! O tara lasata fara un sistem juridic solid, in care aplicarea legii este inexistenta, in care hotii scapa nepedepsiti furand cel mai mult de la stat, statul care sunt eu, voi, noi toti. In final se ajunge ca statul cel pagubit sa nu-si mai poate plati slujbasii !! Toate astea din cauza ca puterea nu raspunde in fata nimanui !! Pot sa doarma in parlament pot face orice dar nimeni nu-i trage de maneca ! Nu am vazut pana acum niciun politician cu obraz, sa spuna ca vrea diminuarea salariului cu 25% in semn de solidaritate cu cei ce raman pe strada !!! Niciun partid politic nu a cerut diminuarea numarului de deputati si senatori cu 20% ????!!!


Imi vine scarba cand ma gandesc ca se opropie alegerile prezidentiale si o sa vad mutrele zambarete a candidatilor pe la TV si prin multime. Oricine ar iesi presendinte tot se va fura! Aceeasi Marie cu o alta palarie! De ce cand vreun nenorocit din asta se afla prin multime nimeni nu-l ia la rost??? Toti fac poze si cer autografe ca apoi sa planga in palme ca o duce rau! Romanii is bolnavi de vedetism, cum vad o vedeta cum uita tot trecutul ei si cer autografe. Ne mai miram ca suntem la coada vacii!
De ce nu-l intreaba nimeni pe Basescu atunci cand face baie de multime de ce nu-si pastreaza cuvantul dat, de ce o tine in poale pe Elena Udrea, de ce nu i-a demascat pe dusmanii tarii asa cum a promis cand a fost suspendat de cei 322? De ce ?
Pentru ca suntem lasi!!

Alo, basescule, nastase, vadim, geoana, voiculescu sacrifiul este pentru prostime?? Mai baieti, ce aveti curaj cat un pui de crevedia, v-ati inconjurat de oameni de incredere, dar prosti, caci asa functioneaza politica la noi: iti dau pozitia tie nutzi udrea, ca tu esti toanta dar tu-mi tii spatele...sau vanghelie hai tata ca tu esti cel mai bun pe Bucuresti, numa ca nu conteaza ca esti semianalfabet...dar tine spatele la baiatul acilea... si astfel politicienii nostrii sunt o sleahta de incapabili pentru ale caror lacomie, prostie, infatuare, fara de sfarsit platim noi cu locurile de munca...vrem sa vedem curba de sacrificiu cum se unduieste si pe carca voastra, mai dragi politicieni: avem tot dreptul sa cerem acest lucru noi cetatenii acestei tari: NOI VA PLATIM SALARIILE, ATI UITAT ??



Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.