Treceți la conținutul principal

In Acest Magazin se Vand Tigari Minorilor!Veniti de Luati!

Mi se intampla sa vad incalcarea legii, al bunului simt, sa fiu tratat fara respect de functionarii statului dar de cele mai multe ori nu ripostez.
Dar m-am decis, spre binele meu, ca de fiecare data cand am dreptate sa ma tin tare si sa ripostez.
Ieri seara pot sa zic ca am inceput riposta.



Ca in fiecare seara, ieri seara am iesit putin la plimbare cu prietena. Inainte sa ne indreptam spre parc ne-am abatut la un magazin nonstop din cartier, un magazin cu renume in Sibiu, ca sa ne luam cate o inghetata. Stand la rand am observat in fata noastra o fetita cam de 14-15 ani, nu mai mult in niciun caz.
Cand a ajuns la casa de marcat a cerut, spre mirarea noastra, 3 pachete de tigari, dar ce m-a naucit si mai mult a fost faptul ca vanzatoarea i-a vandut cele 3 pachete.
Am asteptat sa plece fata si am intrebat-o calm pe vanzatoare daca acest magazin are autorizatie sa vanda tigari minorilor. Desigur ca mi-a raspuns negativ, ca nu are autorizatie. Si am intrebat-o daca i se pare normal sa-i vanda tigari fetei avand in vedere ca e minora, iar ca sa se scoata mi-a zis ca e clienta din cartier si ca o cunoaste si ca nu e prea minora, de parca asta ar fii absolvit-o de vina si de parca exita minori, nu prea minori, minor spre major sau major!
Pot sa zic ca atat cat am vorbit cu ea, vanzatoarea nici macar nu si-a ridicat ochii la mine, stiind ca e vinovata.


Am plecat fara sa-i mai zic ceva dar data viitoare nu o sa-mi fie greu sa dau un search pe Google sa caut telefonul la Protectia Consumatorilor.
Pana ieri lasam sa treaca tot, nu m-as fii bagat in seama cu asa ceva, dar toate au o limita.
Daca vrem ca totul sa fie mai bine trebuie sa fim noi insine corecti si sa intervenim atunci cand putem ca sa corectam ceva in comportamentul oamenilor din jur.

Intr-o alta zi am luat o inghetata de la un chiosc de pe strada. Cand am desfacut-o am vazut ca era toata farmata si m-am intors sa-mi inlocuiasca inghetata sau sa-mi dea banii innapoi. Nici nu va inchipuiti ce fata a facut vanzatoarea, de parca i-as fi dat cu ceva in cap. Cum imi permit sa cer un produs bun?? Ce am luat e bun luat!! Dar uite ca treaba nu merge asa! I-am mai zis cateva si pana la urma m-a lasat sa iau o alta inghetata pe care am desfacut-o in fata ei. Era intreaga asa ca am mancat-o!

Vanzatorii s-au obisnuit ca oamenii nu se mai intorc sa te reclame daca-i dai marfa rea si de aceea profita in continuare. Sunt o gramada de magazine care vand marfa stricata, vand bauturi alcoolice sau tigari minorilor si asta e pentru ca nimeni nu-i reclama.

Sa speram ca o sa se schimbe...dar sunt putine sanse!




Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.