Treceți la conținutul principal

Mr. Chef Bucatar de ocazie sau nevoie


De obicei nu gatesc, nu pentru ca nu as sti ci de lene sau comoditate. Si cum sa gatesti cand ai o femeie la casa ta? Daca eram singur mai zic, ma chinuiam sa gatesc ceea ce stiu cel mai bine: cartofi prajiti si/sau ochiuri prajite si nu arse asa cum fac unii. E o tehnica si in asta!!


Cei 5 ani de facultate m-au facut expert in prepararea cartofilor. Cand mananci dimineata cartofi, la amiaza cartofi si seara ce credeti??....TOT cartofi!! e normal sa devii un adevarat profesionist. Dar banuiesc ca toti cei ca mine, care au stat prin camine si internate sunt maiestrii la asa ceva.
Bineinteles pastele fainoase (macaroane, spaghete) erau savurate cu carne la conserva doar atunci cand primeam bursa sau bani de acasa. Din pacate cum asta nu se intampla prea des tot la cartofii romanesti ajungeam.

Imi aduc aminte ca in studentie bagam de toate in mine, eu care nu mancam slanina, de foame o mancam si fara paine. Dar de ce zic ca numai eu, defapt si colegii mei de camera erau la fel. Cand mergea cineva acasa si venea cu plasa plina de mancare, care normal trebuia sa-i ajunga o saptamana, noi o terminam in doua-trei mese. Recunosc, in anul I eram 6 intr-o camera de internat, cam multi si cam flamanzi. Mancarea de la cantina scolii unde eram cazati cred ca numai porcii o mancau. Dar cum barbatilor li se mai atribuie din cand in cand calificativul de "Porc!!" (stim noi de cine) nu puteam sa refuzam mancarea de la cantina, intra cu noduri, dar intra, aveam ceva in stomac, capatam energie pentru inca o noapte de jocuri la GamesPit!

Resoul din camera era cuptorul nostru de aur, orice mancare facuta de noi era mai buna decat cea de la cantina. A fost salvarea noastra! Pe acel resou am inceput primele experimente culinare. Colegii mei de camera au avut placerea sa manance chiar si mustar pe paine, recunosc ca eu eram acasa atunci deci nu am apucat sa pap o astfel de delicatese. Si nici nu-mi pare rau!

Dar am facut o ditamai introducerea si defapt vroiam sa zic doar ca din cauza unui accident casnic, in seara asta am preparat eu mancarea: MUSACA. Bineinteles contine cartofi dar acum ca nu mai sunt la caminul studentesc sau internat mi-am permis si am pus si putina carne. Am evoluat culinar!

Pofta Buna!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.