Treceți la conținutul principal

Zece lucruri pe care nepotii nostrii nu le vor cunoaste

Am gasit pe Net o lista cu lucrurile pe care urmasii nostrii nu le vor cunoaste, poate nici nu vor fi auzit de ele peste 80 de ani de-acum innainte. Aceasta lista vreau sa o redau si aici si poate sa va spuneti parerea despre acest lucru.


Lista este realizata de niste cercetatori francezi si banuiesc ca defapt se refera la nepotii francezilor, poate ca nu va fi veridica aceasta lista nepotilor nostrii. Nu de alta, dar ceea ce li se pare francezilor depasit pentru unii dintre noi este la moda, trandy sau cool. Asa ca unele lucruri enumerate mai jos sunt sigur ca nu vor disparea din viata romanilor.Cel putin sper asta!

  • Hartia igienica - in Japonia multe institutii folosesc un WC numit washlet (un mic jet de apa care curata partile murdare si un ventilator care le usuca) . Avand in vedere ca Romania e cam cu 100 de ani in spatele Japoniei in ceea ce priveste tehnologia este clar ca peste 80 de ani tot hartie igienica o sa folosim.
  • Gustul rosiilor - in Franta deja a disparut. Dupa un an petrecut la Paris, prietena mi-a zis ca acolo rosiile nu au acelasi gust ca in Romania, defapt nu au niciun gust. Si nu numai rosiile si-au pierdut proprietatea cea mai de pret ci si celelalte legume si fructe. Imi aduc aminte de cuvintele unui american, pe care le-am auzit la TV: Nu am cunoscut adevaratul gust al rosiilor pana sa vin in Romania!
  • Iarna si industria frigului - incalzirea globala ar putea transforma iernile in toamne blande. Paltonul nu va mai avea sens decat numai pe la Polul Nord. Ce observ e ca la noi din ce in ce mai mult primavara si toamna este eliminata, avem veri calduroase si ierni friguroase. Deci, nu aruncati paltoanele, poate o sa-i faceti pe nepoti sa economiseasca niste bani.
  • Vagonul de dormit - cica aici se nasc prietenii efemere. Chiar nu stiu pentru ca nu am intrat, nu am vazut pana acum un vagon de dormit. Dar intr-adevar, in Franta un TGV (Train Grande Vitesse) parcurge distante mari in cateva ore. Poate cand si cetatenii nostrii vor invata sa se comporte civilizat intr-un tren, fara sa taie scaunele, sa scuipe sau sa bea alcool, vom avea si noi un astfel de tren. Dar cum e putin probabil, banuiesc ca nepotii nostrii tot in aceleasi trenuri ca si acum vor calatori.
  • Tastatura calculatorului - deja am inceput sa vorbim cu PC-urile, unii ca-s nebuni altii ca au software-uri speciale. Deci e probabil sa dispara tastatura clasica.
  • Odihna de duminica/pensia - e demult disparuta. Cand cei 11 copii iti urla ca nu au ce manca te duci si duminica la munca. Ai vrut echipa de fotbal, ia si antreneaz-o pana la epuizare! Cat de pensie, ce sa zic? In acest moment un roman munceste pentru doi pensionari, credeti ca se va schimba ceva?
  • Gripa porcina - peste 80 de ani poate se va afla adevarul. Cine a plasat virusul in lume?De ce?Cati au murit? Dar pana atunci si vinovatii vor putrezii in cavouri.
  • Modemul - va diparea peste vreo 10 ani. Nepotii nostrii nici nu vor stii ca a existat.
  • Democratia - odata cu Globalizarea e inevitabil ca democratia sa nu dispara. Cineva va trebui sa ia fraiele in mainile sale si nu va putea institui ordine decat prin dictatura.


Finalul, defapt concluzia, este ca si noi am putea intocmi liste cu lucruri pe care bunicii nostri le considerau fundamentale, iar in zilele noastre nu mai iseamna nimic. Vorbiti despre cinste sau despre patriotism si veti vedea cum veti fi etichetati imediat drept demodati…

Sursa.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.