Treceți la conținutul principal

Dar eu cu cine votez?

Se zice că românii se pricep cel mai bine la fotbal și la politică dar eu nu cred asta. Cred că e o afirmație ironică și nu una care să aibă legătură cu realitatea.
Dacă ne-am fi priceput la fotbal am fi avut o echipă națională puternică și un campionat care să concureze cu campionatele din Spania, Germania sau Anglia.
Dacă ne-am fi priceput la politică nu am mai fi avut la conducerea țării aceeași comuniști de înainte de 1989, am fi reformat clasa politică și am ști să învățăm din experiențele altor țări.
Dar azi vreau să scriu puțin despre politică, că doar la asta ne pricepem toți, nu? Având în vedere că mai este puțin până la alegerile prezidențiale și pentru că peste tot în presă și TV se vorbește despre candidați m-am gândit să-mi scriu părerea despre candidații noștrii dragi!

Mircea Geoană - cred că cel mai bine l-a caracterizat Bunicuța Ilici (adică Ion Iliescu) când l-a numit prostănac. Știe el ce știe! Geoană face parte dintr-un partid murdar, plin de corupți și comuniști, asta o știm cu toții și cu toate acestea oamenii îi votează de fiecare dată. Poate că acei mici și acea bere sau poate că televiziunea mogulului Felix (Voiculescu) în frunte cu Badea și Ciutacu le spală creierii. Toată ziua apare pe la televizor și trăncăne baliverne și condamnă actuala guvernare de parcă el ar face parte din opoziție. A intrat în campania electorală de prin 2008, făcându-și reclamă în loc să pună osul la treabă pentru evitarea intrării atât de drastic în criză. Și cum poți să votezi un partid care susține oameni ca Hrebenciuc, Năstase, Mitrea, Iliescu sau Marean Vanghelie care Este? Geonă e la degetul mic a lui Iliescu!!

Romania a rămas aceeași țară nereformată cu structuri administrative manevrate de aceeași comuniști de înainte de 89 dar și de alții noi instruiți după aceeași ideologie. Și asta numai din cauza PSD-ului pentru că mai mult sau mai puțin acest partid a fost timp de 20 de ani tot timpul la guvernare, tot timpul au avut un cuvând de spus. De ce nu s-a făcut nimic bun în anii ăștia? De ce nu avem autostrăzi, un sistem de învățământ competent, ustiție independentă, sistem medical performant? Poate după ce generația ilesciană va dispărea PSD va avea respectul mai multor oameni. Amintiți-vă, voi oameni de rând, cum trăiați pe timpul lui Iliescu sau Constantinescu!

Crin Antonescu - sincer cînd l-am văzut la începutul acestui an invitat la emisiunea lui Cătălin Măruță mi s-a părut a fi un om, un om cu probleme, ca noi toți, un tată iubitor dar din păcate văduv. Părerea mi-am schimbat-o după ce și-a anunțat candidatura și a avut primul discurs. Nu l-am mai văzut ca un om ci ca un parlamentar, un monstru. În niciun discurs al lui nu am auzit ceea ce vrea să facă când o să fie președinte, ci s-a legat tot timpul de cât de incopetenți sunt cei din actuala guvernare, cât de parșiv e Băsescu. Niciodată nu l-a acuzat pe Tăriceanu având în vedere că a cheltuit o imensitate de bani degeaba, că a vrut să vândă platoul Mării Negre la o firmă străină. E mai ușor să scoți ochii cuiva că nu a făcut nimic decât să spui ceea ce vrei tu să faci!
Bineînțeles că acest Crin Antonescu este o marionetă a lui Patriciu, așa cum și Tăriceanu a fost. Astea sunt chestii ce se moștenesc în partid!

Traian Băsescu - e un președinte pe care la început l-am susținut și am avut încredere că v-a schimba ceva în țara asta. Dar rapid mi-am dat seama că singur nu poți face nimic. Atunci când vrei să faci reformă și partide ca PSD sau PC îți bagă bețe în roate, nu prea ai ce face.A venit cu unele idei pe care toți le dorim, dar comuniștii fac tot posibilul să îl discrediteze. Un exemplu ar fi crearea unui parlament unicameral. Toți românii zic că sunt prea mulți parlamentari care nu fac nimic, freacă menta toată ziua și-s plătiți degeaba și că ar trebui triați. Sunt mulți care nu propun nicio lege sau alții de care nici măcar nu ai auzit dar au salarii babane și fac și afaceri ilegale cu statul. Dar când a venit Băsescu cu o astfel de idee toți i-au sărit în cap, că defapt el își face campanie electorală...etc. Dar sincer, ce mă doare pe mine capu că el ăsi face campanie când totuși se rezolvă o problemă mare: micșorarea numărului parlamentarilor?
Față de alții Băsescu a încercat să facă ceva și a și făcut dar nu e de ajuns deoarece a promis mult mai multe.

Nati Meyer - ce pot să zic de ăsta? Un claun dar care în loc să te facă să râzi te înspăimântă. În loc să candideze la prezidențiale ar trebui să candideze la spitalul de nebuni pentru postul de nebunul anului. Sincer, cred că nici el singur nu s-ar vota!

Ăștia de mai sus și-au anunțat candidatura, sau mai bine zis e sigur că vor candida.
Pe lângă ei mai sunt câțiva despre care se vehiculează că vor candida: Gheorghe (Gigi) Becali- un patriot, naționalist dar din păcate needucat.
Sorin Oprescu - când o să văd autostrăzi suspendate prin București (așa cum a promis că o să facă) poate că o să-l consider un candidat serios. Până atunci ar trebui să aibă grijă să facă din București o capitală cu care totuși toți românii să se mândrească.

Știu, ce am scris nu are relevanță pentru unii dar ceea ce cred eu e că nimeni nu merită să ne fie președinte. Iar am ajuns în situația în care să fim nevoiți să alegem din două rele, răul cel mai mic.

Puteți citi și aici o părere mult, mult mai profesionistă și cu un limbaj mult mai elevat și coerent.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.