Treceți la conținutul principal

Tehnici de Supravieţuire

Eram azi în Kauffland (magazinul de unde îmi fac cumpărăturile de obicei) şi ca de fiecare dată m-am oprit la raionul cu cărţi şi reviste. Mi-a sărit în ochi o carte cu coperta galbenă intitulată Ghidul băieţilor şi unde se prezintă tehnici de supravieţuire pentru băieţi.

Cât am apucat să citesc am văzut că erau tehnici de supravieţuire în caz de contaminare cu radiaţii, în caz de eşti atac de urs, în caz de eşti răpit şi băgat într-un porbagaj, cum să faci foc în pădure fără chibrituri etc. Dar să nu credeţi că erau prezentate doar tehnici din acestea pe care le putem vedea pe Discovery Channel ci şi tehnici mult mai evoluate cum ar fi tehnici de supravieţuire în şcoală (adică cum să nu-ţi faci temele fără să fi tras la răspundere).

Dar ceea ce mi-a atras atenţia a fost titlul: Tehnici de supravietuire in caz de invazie de zombii. Se vorbea foarte serios acolo cum să te comporţi în caz că eşti atacat de zombii.
Am să încerc să redau câteva metode (atât cât mă ţine memoria):
- când vezi morţii vii pe străzi să te baricadezi în casă şi să plasezi mobila la uşă şi geamuri.
- să încerci să chemi pe oamenii neinfectaţi în acelaşi loc, de preferat la înălţime deoarece zombii nu pot să-şi îndoaie genunchii (destul de logic, nu?)
- în caz că la TV nu se mai prinde niciun post şi la radio se aude numai cârâit înseamnă că majoritatea oamenilor sunt infectaţi, acum ar fi momentul să încerci să îţi cauţi tu singur ajutorul
- în caz că eşti în situaţia de a te lupta cu zombii să ştii că armele de foc nu au niciun efect, deoarece zombii sunt deja morţi :)
- să alegi arme albe şi să-i loveşti în cap astfel mortul-viu se va dezechilibra şi vei avea timp să fugi
Acum vine cea mai tare:
- în caz că eşti prins în mijlocul mai multor zombi şi nu ai scăpare singura ta şansă e să te prefaci ca ei, să mergi împiedicat sau să-ţi târâi picoarele şi să mormăi. Zombii sunt cam proşti şi nu-şi vor da seama că nu eşti unul de-al lor.

Nu ştiu de ce dar când am citit ultimile cuvinte Zombii sunt cam proşti m-am gândit la politicienii noştrii!

În acea carte mai erau şi alte tehnici interesante de suprvieţuire, sper ca data viitoare când merg pe la Kauffland să mai citesc puţin, în caz de mai găsesc cartea.

Şi că tot veni vorba de zombii priviţi trailer-ul de la filmul Zombieland


Powered by ScribeFire.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.