Treceți la conținutul principal

Google Chrome pentru Linux



Din fericire mi-a ajuns laptopul de la service şi am instalat din nou Ubuntu 9.10. Am luat de la zero fiecare setare, instalare de programe deoarece am pierdut cam toate fişierele vechi de setări şi cam toate scripturile pe care le aveam. O lună am fost despărţit de laptop şi de Linux şi sincer nu mai sunt în temă cu toate programele noi care au apărut pentru acest sistem de operare.

De aceea acest post nu e prea actual având în vedere că browser-ul Google Chrome beta pentru Linux a apărut la începutul lunii decembrie (??). Oricum, e o veste minunată pentru mine deoarece până acum foloseam Google Chrome sau Chromium din PPA, dar de acum e mult mai simplu.

Pentru cei care nu au mai folosit niciodată Google Chrome pe Linux, instalarea acestui browser este foarte simplă. Pe pagina http://www.google.com/chrome se găseşte link-ul de download al programului. Este de ajuns să daţi click pe butonul Obţineţi Google Chrome (beta) şi apoi trebuie să alegeţi varianta pe care o doriţi (acest program este creat pentru distribuţiile Linux Debian,Ubuntu,Fedora şi openSuse dar cred că se poate instala şi pe celelalte distribuţii). De exemplu pentru că am ca SO Ubuntu 9.10 şi procesor pe 32 de biţi am ales .deb pentru 32 de biţi (pentru Debian,Ubuntu).


Următorul pas e să daţi click pe butonul Acceptaţi si Instalaţi. Se va instala automat şi repozitorul http://dl.google.com/linux/deb/ pentru Google, astfel browser-ul acesta va putea fi tot timpul actualizat.


Să-l folosiţi sănătoşi!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.