Treceți la conținutul principal

Antiviruşi Gratuiţi Care-şi Fac Treaba Bine

De când am un PC am avut viruşi doar o singură dată şi atunci nu am infectat calculatorul eu ci un coleg de-al meu! Eram la cămin, nu mai ţin minte în ce an, dar a venit la mine în cameră un coleg să scoată de pe net nişte muzică. Parcă aveam pe sistem un antivirus crăckuit (oare am scris corect?) dar degeaba! L-am lăsat la PC cam...hmm...5 minute, cât am fost plecat la baie. Când am venit înnapoi avem tot desktop-ul acoperit de reclame, nu mai mergea niciun click, NIMIC. În fine, singura soluţie a fost să reinstalez Windows-ul XP (cu licenţă, bineînţeles).

Dar nu vreau să vă mai plictisesc cu povestioare din acestea, ci vreau să vă recomand nişte antiviruşi gratis, free, moka, pi digiaba. Dar, totuşi, dacă nu vreţi să aveţi de-aface cu antiviruşi, viruşi, trojani şi alte chestii de genul acesta instalaţi Linux. E foarte simplu!Un antivirus pe care eu l-am folosit foarte mult şi cu care nu am avut nicio problemă este AVG Antivirus Free Edition. Am mare încredere în el şi nu m-a dezamăgit niciodată. Am intrat pe unele sit-uri pe care ştiam că sunt viruşi şi trojani să văd dacă mă poate proteja şi am fost foarte bucuros că şi-a făcut datoria blocând nenorociţii de viruşi. Acesta l-am instalat pe PC!
Un alt antivirus pe care l-am instalat pe Windows-ul de pe laptop e Avira Anti Vir Personal. Nici cu acesta nu am avut probleme! Sunt mulţumit de el, cu toate că nu intru prea des în Windows, mai mult stau pe Linux Ubuntu. Dar eu îl recomand cu căldură.

Alţi antiviruşi gratuiţi dar pe care nu prea i-am folosit:
- avast! Home Antivirus
- BitDefender Free Anti Virus Edition - e creat de români ;)
- ClamWin Anti Virus
- Comodo Anti Virus

Cam atât ce vă pot recomanda, rămâne să alegeţi voi un antivirus care credeţi de cuviinţă!

Powered by ScribeFire.

Comentarii

 1. Pe mine BitDefender m-a dezamagit... varianta cu bani. In Romania am luat la un moment dat un trojan care mi-a dat literalmente peste cap computerul, insa BitDefenderul imi spunea ca e un cookie. Ajunsesem la performanta sa ma apuc sa spal vasele in timp ce mi se incarca o pagina. Am downloadat kaspersky trial version-ul si mi-a rezolvat problema imediat. Ma rog, dupa cateva ore de incarcare...
  Acum folosesc Kaspersky desi aici costa 75$ pe an licenta. Insa din cate stiu la partea de urgente eventuale si gratuite, are si Microsoft un tip de scanner Windows OneCare sau ceva de genul asta care iti scaneaza on-line computerul.

  RăspundețiȘtergere
 2. BitDefender mi-a facut si mie probleme! Eu aveam doar 512 MB RAM si nu facea fata, Kaspersky e foarte bun dar trebuie sa platesti.
  Folosesc de vreo 4-5 ani numai antivirusi free si nu am avut probleme...

  RăspundețiȘtergere
 3. am avut neplacuta surpriza sa ma trezesc cu virusi pe calculator sub protectia AVG.. de atunci am trecut pe avast!,si chiar e mai bun.. iti recomand sa faci la fel.. desi, momentan, m-am mutat pe Ubuntu.. don't need it :))..

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut,
  Acum si eu sunt pe Ubuntu dar am dualboot.Pe windows am Avast, pe laptopul meu dar pe PC-ul sotiei am AVG.
  Pana acum nu am avut probleme cu AVG, sincer.
  Merci pentru sfat!

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut,
  Acum si eu sunt pe Ubuntu dar am dualboot.Pe windows am Avast, pe laptopul meu dar pe PC-ul sotiei am AVG.
  Pana acum nu am avut probleme cu AVG, sincer.
  Merci pentru sfat!

  RăspundețiȘtergere
 6. am avut neplacuta surpriza sa ma trezesc cu virusi pe calculator sub protectia AVG.. de atunci am trecut pe avast!,si chiar e mai bun.. iti recomand sa faci la fel.. desi, momentan, m-am mutat pe Ubuntu.. don't need it :))..

  RăspundețiȘtergere
 7. BitDefender mi-a facut si mie probleme! Eu aveam doar 512 MB RAM si nu facea fata, Kaspersky e foarte bun dar trebuie sa platesti.
  Folosesc de vreo 4-5 ani numai antivirusi free si nu am avut probleme...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.