Treceți la conținutul principal

Voiam ...

Voiam să scriu ceva despre profesorii şi elevii din ziua de azi după ce am citit acest articol din EVZ, intitulat Extemporal la dirigenţie: ”Ce sunt eu, curvă sau târfă?”, dar mi-am zis că nu are rost. Orice aş zice nimic nu se va schimba! Apa trece, pietrele rămân sau Câinii latră, ursul trece... .

Orice am zice adevărul e că nu numai profesorii sunt de vină de actualul stadiu al învăţământului ci şi elevii din ce în ce mai dezinteresaţi şi nesimţiţi, părinţi ce nu pot sau nu au chef să-şi educe copiii, să le ofere cei 7 ani de-acasă. Pe lângă astea mai e şi Sistemul ce promovează numai pupincuriştii şi lucrează doar pe metoda PCR (Pile, Cunoştinţe şi Relaţii).

Copiii vin mai întâi cretinizaţi de acasă, tocmai de către părinţii care îi ignoră şi nu le pasă ce face cel mic. Părinţii îi trimit la şcoală şi cred că s-au absolvit de responsabilitate, că de-acum copii lor o să vină dăştepţi acasă. Dar ei nu se chinuie să le ofere cât de puţină educaţie de-acasă. Astfel copii devin din ce în ce mai impertinenţi, şmecheri şi mai e un pas mic până la insultarea profesorilor sau chiar bătucirea lor.

Pe de altă parte unii profesori sunt dezinteresaţi, nu mai au vocaţie spre a preda, ceva de genul preoţilor! Dar profesorii sunt şi ei o ramură a angajaţilor de la stat care cred că locurile lor sunt veşnice şi că ei deţin puterea supremă.

În fine, de amândouă părţile, amândouă taberele trebuie să facă ceva să fie mai bine, şi profesorii şi elevii. Ar mai fi o gramada de spus, dar e cam târziu şi nici nu vreau să jignesc pe careva...

Totuşi, voi ce credeţi? Cine e vinovat pentru astfel de evenimente?

P.S. Voiam...să nu scriu mult dar m-a luat valul :)

P.S.2: Citiţi, vă rog, despre sistemul educaţional din Finlanda. Oare când o să ajungem şi noi acolo?

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.