Treceți la conținutul principal

Maimuţa, Cuţitul şi Clanul Soprano

Taximetriştii ăştia! Of, of, of! Unii au ajuns să aibă această meserie deoarece nu ştiu nimic altceva decât să conducă o maşină şi poate nici asta nu o ştiu prea bine, alţii poate că şi-au cumpărat o maşină în rate şi nu mai au cum să o plătească aşa că scot nişte bani din taximetrie, iar alţii care pur şi simplu nu pot să-şi găsească un lat loc de muncă. Doamne fereşte, nu-i judec, sunt oameni şi oameni aşa că ai mari şanse să cunoşti taximetrişti de treabă, profesionişti, şoferi buni dar şi tâmpiţi, retarzi sau-şi porci.

Cei mai tari sunt taximetriştii din marile oraşe, ăia cu figuri în cap şi comportament de borfaşi. Unii pentru a face bani mai mulţi recurc la tehnici ilegale cum ar fi tehnica maimuţa. În cârdăşie cu firmele care montează aparatele de taxat aceştia au un buton pe undeva pe la volan care atunci când îl apasă tariful de pe aparat mai sare cu 1 leu sau 2, de aici vine numele de maimuţă, deoarece preţul e cam săltăreţ, sare când nici nu te gândeşti sau când nu eşti atent.

Unii taximetrişti sunt atât de tupeişti încât îţi cer sume fabuloase să te ducă de la o destinaţie la alta. Aşa am păţit eu când am vrut să merg de la Băneasa la Gara de Nord, îmi cereau 80 de lei. Un coleg de-al meu ce se grăbea să ajungă la Gara de Nord a luat un taxiu pentru câteva sute de metrii şi normal - dar oare ce e norm al în România?- trebuia să plătească în jur de 10 lei, chiar mai puţin , dar taximetristul i-a cerut 150 de lei...Colegul a rămas stupefiat şi a zis: Aşa mult? în acel moment the taxi driver (bleah) a scos un cuţit, un sâş cum zic ciumegii, şi i l-a pus la gât. Colegul a fost nevoit să-i dea toaţi banii din portofel. E clar că unii taximetrişti sunt recidivişti, unii fac parte chiar din Marele Clan Soprano :))), aşa cum o să aflaţi dacă ascultaţi farsa lui Buzdugan.



Powered by ScribeFire.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.