Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei


UPDATE: acest articol nu mai este de actualitate. 

Cred ca toti am auzit, cel putin in ultimul timp, de bitcoin sau mai general despre "monezi virtuale". Un bitcoin a ajuns in 2017 sa coste si 20.000 $, ceea ce este extrem de mult pentru unii si inca foarte ieftin pentru altii. De exemplu, miliardarul McAfee crede ca Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari pana in 2020. Incredibil, nu? Dar ce este evident e faptul ca exact acum un an, in ianuarie 2017, un bitcoin valora 1000$. Daca imi zicea cineva ca va creste atat de mult i-as fi zis ca-i nebun. Uite ca eu sunt nebunul ca nu am cumparat 1 bitcoin atunci.


Dar trenul nu a plecat din gara, ca sa zic asa. Sunt alte monezi virtuale (alternative - altcoins) ce pot fi cumparate si tranzactionate (sau depozitate) si care au o buna perspectiva de crestere in 2018.

Mai jos voi enumera pasii prin care puteti cumpara Ethereum cu cont bancar in lei (RON) din Romania. Ethereum (ETH) este, cred, a doua cea mai cunoscuta moneda virtuala dupa Bitcoin (BTC), iar pretul a ajuns in acest moment la 1300$. Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze, ci sa ne bucure. Remember bitcoin in January 2017?

Crearea portofelului virtual (virtual wallet) pentru ETH

Monezile virtuale trebuie tinute intr-un portofel virtual, normal. Eu recomand MyEtherWallet pentru Ethereum deoarece poti alimenta portofelul si cu monezi alternative (altcoins). Dar acest pas nu este neaparat necesar. ETH (Ethereum) sau BTC (Bitcoin) se poate transfera direct din Coinflux in exchange.

!!ATENTIE!! aveti grija sa verificati de doua sau trei ori adresa de mai sus si sa nu intrati pe alte site-uri dubioase deoarece riscati sa pierdeti toti banii.

In filmul de mai jos sunt prezentati pasii pentru creearea unui "wallet":Creare cont pe Coinflux

Putem cumpara, in Romania, monezi virtuale cu lei de pe platforma Coinflux. Inregistrarea pe site cat si validarea contului se face usor.Mai intai trebuie completate toate datele de la profil, cu adresa de domiciliu si data nasterii. Pentru validarea contului trebuie neaparat o copie scanata dupa buletin/CI. Validarea contului se face de catre angajatii Coinflux in termen de 1 sau 2 zile.
Dupa aceasta validare se poate alimenta contul cu bani prin depozit bancar. Banii vor intra intr-un "wallet" din Coinflux.

Cumparare Ethereum (ETH) cu lei

Va sfatuiesc sa cumparati ETH in loc de BTC deoarece transferul se face mai rapid si e mai ieftin.Din meniul Start a trade trebuie sa alegeti I want to receive -> Ether si I can pay with -> RON, iar plata sa se faca From -> CoinFlux Wallet.

Eth-ul trebuie trimis la adresa portofelului virtual pe care l-am creat mai sus. Adresa din MyEtherWallet o gasiti in meniul View Wallet Info:


Adresa trebuie copiata exact cum e acolo si introdusa in Coinflux atunci cand cumparati ETH.Daca toti pasii sunt facuti corecti ar trebui sa vedeti ETH-ul in Account Balance.

E complicat?

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015