Treceți la conținutul principal

"Frumosul" Bucuresti...

Incep sa scriu in acest blog cu un subiect nu prea placut pentru multi dintre noi: curatenia capitalei noastre.
Sambata am plecat de la Sibiu spre Bucuresti ca sa-mi astept logodnica la aeroportul Baneasa.Drumul pe Valea Oltului a fost extrem de captivant, iar peisajul foarte frumos.Totul s-a schimbat cand am ajuns in Bucuresti (in Militari), mi-a sarit in ochi cladirile comuniste,gri si urate, intersectiile mari si pline de gropi.Oricum, asa ceva gasesti in fiecare oras din Romania si nu trebuia sa ma mire aceste imagini, dar, aveam o parere mai buna despre capitala noastra. Am mers cu metroul pana la Gara de Nord.De aici am luat busul pana la aeroport. Cat am stat si am asteptat avionul am asistat la niste gorile de taximetristi care se injurau, se certau, altu avea manelele date la maxim in "limuzina" Dacia 1310.
Logodnica a ajuns cu bine (multumesc lui Dumnezeu!) dar aventura incepe de-abea acum.Nici nu am iesit din cladirea aeroportului si piratii au inceput:
-Un taxi? E ieftin!
Am intrebat
-Cat face pana la Gara de Nord?
-DOAR 80 lei.
Am crezut ca nu am inteles bine si bineinteles ca am refuzat pe loc, dar, cum bucurestenii si mai ales piratii cu taxiurile sunt insistenti a inceput sa negocieze.I-am zis ca prefer sa merg pe jos.A venit altu si mi-a zis ca la el e 40 lei, normal ca e o suma exagerata, am refuzat din nou.
Am mers pe jos pana la o statie de bus, carand dupa mine un troller plin si care cantarea 25kg si cu o roata lipsa :)).Am fost un adevarat erou luptandu-ma cu acel troller pe care mai mult l-am tarait.Oricum, ca o capitala care se respecta, autobuzele nu mai circula dupa ora 23, ca na, cine mai circula cu busul la ora aia, doar boschetarii ca mine poate.Si intr-adevar mi-am petrecut noaptea in Bucuresti ca un adevarat boschetar.
Am reusit sa gasesc un taxi pana la Gara de Nord cu doar 20 lei, ceea ce mi s-a parut acceptabil.Am lasat bagajele la gara si apoi toata noaptea m-am plimbat la brat cu iubita mea prin capitala.Am vazut multe si multe m-au frapat.Strazi pline de gropi si gunoaie, strazi pline de urina si miros de rahat (si nu exagerez), si toate strazile erau pe o raza de 1-2 km de gara.Toata noaptea ne-am plimbat, am incercat sa dorm pe o banca in parc dar nu aveam ziare sa ne invelim :)), data viitoare o sa fiu mai pregatit, am inteles ca ziarul GANDUL tine cald.
La ora 9:45 am avut trenul spre Sibiu.Am ajuns acasa in sfarsit la ora 16.De la 17 somn de voie.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.