Treceți la conținutul principal

Linux

Ştiu!Nu am mai scris de ceva vreme pe blog (nu ca mi-ar citi cineva blog-ul). In primul rand pentru ca nu prea ştiu despre ce sa scriu, poate o sa-mi dea cineva vreo idee in legătură cu acest lucru, iar cel de-al doilea motiv este faptul ca nu am calităţi jurnalistice. Îmi promit mie ca, cu timpul sa scriu mai des pe acest blog.
Astfel, sunt fericit sa anunţ faptul că pe laptop mi-am instalat Linux - OpenSuSE11.1. Înainte de acesta am avut versiunea 11.0. Sincer se vad îmbunătăţiri la ultima versiune dar nu vreau acum sa le enumăr deoarece nu am reuşit sa-l testez mai in detaliu.
Singura problema este faptul ca laptopul meu , un ASUS X51R, se blochează foarte des, necesitând restart forţat din Linux, iar in WinXP îşi da restart pur si simplu. Mai mult ca sigur ca este o problema hardware, poate la placa de baza.
L-am trimis in garanţie acum două săptămâni dar nicio veste încă despre stadiul în care se află service-ul.
Sper să-l repare cât mai repede ca sa mă pot bucura de el.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.