Treceți la conținutul principal

Transalpina - Cea Mai Înaltă Şosea din România

Săptămâna trecută am avut privilegiul să vizitez două locuri magnifice din România: Şoseaua Transalpina şi Peştera Muierilor.

Şoseaua Transalpina

Într-o dimineaţă de sâmbătă, împreună cu nişte amici, am luat drumul spre Peştera Muierilor. Pentru a ajunge acolo trebuia să mergem pe Transalpina pentru a scurta drumul. Ne-am pornit pe la 9:30 din Sibiu şi am ajuns pe la ora 18:30 la peşteră. A durat atât de mult timp deoarece ne-am mai oprit în Jina, Poiana şi nu în ultimul rând pe vârful munţilor, pe şoseaua Transalpina.

Vă spun că nu mi s-a mai dat să văd un peisaj mai frumos ca acesta. De pe vârful muntelui se vede magnific şoseaua şi micile maşini chinuindu-se parcă să urge pantele abrupte ale muntelui. Dacă te chinui puţin ajungi cu mâna norii :).



E adevărat că e cam frig la înălţimea aceea chiar şi într-o zi de vară dar aerul e atât de curat...Traseul făcut de noi puteţi să-l vedeţi pe harta de mai jos. O porţiune de drum e în construcţie, porţiunea de după Jina şi pănă la primul baraj dar apoi drumul e bun.



View Larger Map

Pentru o hartă mai detaliată puteţi intra pe site-ul acesta.

Peştera Muierilor

Cum spuneam aici am ajuns pe la ora 18:30 şi din fericir am prins ultimul grup organizat pentru a putea intra în peşteră. E prima peşteră pe care o vizitez dar nu am fost cine-ştie-ce impresionat. Peştera era cam strâmtă şi cam umedă :) (sper că nu vă gândiţi la prostii). Oricum, e interesant să ştii că acolo au locuit oameni acum mii de ani dar şi că pe timpul războaielor acolo se adăposteau femeile din împrejurimi.

Dacă aveţi posibilitatea de a vizita vre-odată aceste două locuri să nu ezitaţi. Drumul e cam greu şi obositor dar merită văzut.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.