Treceți la conținutul principal

Transalpina - Cea Mai Înaltă Şosea din România

Săptămâna trecută am avut privilegiul să vizitez două locuri magnifice din România: Şoseaua Transalpina şi Peştera Muierilor.

Şoseaua Transalpina

Într-o dimineaţă de sâmbătă, împreună cu nişte amici, am luat drumul spre Peştera Muierilor. Pentru a ajunge acolo trebuia să mergem pe Transalpina pentru a scurta drumul. Ne-am pornit pe la 9:30 din Sibiu şi am ajuns pe la ora 18:30 la peşteră. A durat atât de mult timp deoarece ne-am mai oprit în Jina, Poiana şi nu în ultimul rând pe vârful munţilor, pe şoseaua Transalpina.

Vă spun că nu mi s-a mai dat să văd un peisaj mai frumos ca acesta. De pe vârful muntelui se vede magnific şoseaua şi micile maşini chinuindu-se parcă să urge pantele abrupte ale muntelui. Dacă te chinui puţin ajungi cu mâna norii :).E adevărat că e cam frig la înălţimea aceea chiar şi într-o zi de vară dar aerul e atât de curat...Traseul făcut de noi puteţi să-l vedeţi pe harta de mai jos. O porţiune de drum e în construcţie, porţiunea de după Jina şi pănă la primul baraj dar apoi drumul e bun.View Larger Map

Pentru o hartă mai detaliată puteţi intra pe site-ul acesta.

Peştera Muierilor

Cum spuneam aici am ajuns pe la ora 18:30 şi din fericir am prins ultimul grup organizat pentru a putea intra în peşteră. E prima peşteră pe care o vizitez dar nu am fost cine-ştie-ce impresionat. Peştera era cam strâmtă şi cam umedă :) (sper că nu vă gândiţi la prostii). Oricum, e interesant să ştii că acolo au locuit oameni acum mii de ani dar şi că pe timpul războaielor acolo se adăposteau femeile din împrejurimi.

Dacă aveţi posibilitatea de a vizita vre-odată aceste două locuri să nu ezitaţi. Drumul e cam greu şi obositor dar merită văzut.

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: