Transalpina - Cea Mai Înaltă Şosea din România

Săptămâna trecută am avut privilegiul să vizitez două locuri magnifice din România: Şoseaua Transalpina şi Peştera Muierilor.

Şoseaua Transalpina

Într-o dimineaţă de sâmbătă, împreună cu nişte amici, am luat drumul spre Peştera Muierilor. Pentru a ajunge acolo trebuia să mergem pe Transalpina pentru a scurta drumul. Ne-am pornit pe la 9:30 din Sibiu şi am ajuns pe la ora 18:30 la peşteră. A durat atât de mult timp deoarece ne-am mai oprit în Jina, Poiana şi nu în ultimul rând pe vârful munţilor, pe şoseaua Transalpina.

Vă spun că nu mi s-a mai dat să văd un peisaj mai frumos ca acesta. De pe vârful muntelui se vede magnific şoseaua şi micile maşini chinuindu-se parcă să urge pantele abrupte ale muntelui. Dacă te chinui puţin ajungi cu mâna norii :).E adevărat că e cam frig la înălţimea aceea chiar şi într-o zi de vară dar aerul e atât de curat...Traseul făcut de noi puteţi să-l vedeţi pe harta de mai jos. O porţiune de drum e în construcţie, porţiunea de după Jina şi pănă la primul baraj dar apoi drumul e bun.View Larger Map

Pentru o hartă mai detaliată puteţi intra pe site-ul acesta.

Peştera Muierilor

Cum spuneam aici am ajuns pe la ora 18:30 şi din fericir am prins ultimul grup organizat pentru a putea intra în peşteră. E prima peşteră pe care o vizitez dar nu am fost cine-ştie-ce impresionat. Peştera era cam strâmtă şi cam umedă :) (sper că nu vă gândiţi la prostii). Oricum, e interesant să ştii că acolo au locuit oameni acum mii de ani dar şi că pe timpul războaielor acolo se adăposteau femeile din împrejurimi.

Dacă aveţi posibilitatea de a vizita vre-odată aceste două locuri să nu ezitaţi. Drumul e cam greu şi obositor dar merită văzut.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux