Scoala Nr. 6 Sibiu

Nu cred că am mai văzut vreo şcoală la fel de praf ca Şcoala Nr. 6 din Sibiu. De fapt da, am văzut, pe la ţară dar acolo e de înţeles deoarece nu sunt bani dar nici voinţă. Pe când în Sibiu, fostă capitală culturală europeană, e mai greu de înţeles atunci când vezi o şcoală care arată aşa de dezastruos. E adevărt, o văd doar din exterior, dar până la urmă prima impresie e la suprafaţă, nu?

Am impresia că directorii nu-şi dau deloc interesul în renovarea acestei şcoli. Prima scuză e că nu sunt bani dar nici nu se chinuie să facă un proiect pentru fonduri europene. Foarte multe şcoli au fost renovate cu fonduri europene, de ce nu se poate şi la această şcoală?

Dar dacă nu puteţi vedea singuri cum arată Şcoala Generală Nr. 6 v-o pot descrie eu în câteva cuvinte:

  • gardurile ce delimitează curtea şcolii sunt rupte şi ruginite, parii de fier sunt plini de rugină şi cu părţi extrem de contondente unde oricând vreun copil se poate lovi
  • este o mizerie de nedescris în curtea şcolii, pubelele de gunoi sunt pline mai tot timpul şi foarte aproape de terenul de sport
  • sunt extrem de multe sticle sparte pe aleea şcolii 
  • terenul de sport arată la fel de bine ca un teren de sport din Afganistan
  • o mare bucată din curtea şcolii e plină de bălării, unde îşi are culcuşul şi o haită de vreo 8 câini vagabonzi
  •  nu există paznic/portar şi de aceea mai în fiecare noapte în curtea şcolii îşi fac de cap diferiţi indivizi
  • locatarii cu câini din blocurile alăturate au impresia că iarba şcolii e de fapt WC-ul animalelor lor.
Toate acestea sunt doar la prima vedere şi nici nu vreau să mă gândesc cum e în şcoală. Cineva mi-a spus că e una dintre cele mai bune şcoli generale din Sibiu. Multi mi-au spus ca Scoala 6 e una dintre cele mai bune scoli din Sibiu, iar interiorul scolii arata foarte bine, ingrijit si curat. Mai mult ca sigur ca asa e. Se poate să fie, dar eu cred că direcţiunea (şi părinţii) ar trebui să-şi dea interesul ca această şcoală să nu fie un pericol public pentru copii.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei