Treceți la conținutul principal

Conditia romanilor

 Vreau sa va zic o intamplare ce mi-a fost povestita si mie acum ceva timp de catre un coleg.

Cica, tatal colegului meu se indrepta spre camp sa-si ia calul de la pascut. Cand a ajuns acolo si a despriponit animalul a observat ca un necunoscut a furat un cal care pastea si care apartinea unui satean de-al lui. Hotul a despriponit calul, a taiat rapid sfoara cu cutitul si s-a urcat pe cal luand-o la goana. Tatal colegului vazand asta s-a urcat pe cal si a galopat in urmarirea hotului. Dupa cateva minute l-a ajuns din urma si l-a si prins. Bineinteles ca l-a imobilizat sucindu-i mana la spate.

L-a luat pe hot si l-a dus in centrul satului pentru a-l preda politiei. Chestia e ca in sat nu era niciun dispecerat al politiei si trebuia sa sune la dispeceratul din comuna. In centrul satului, ca de obicei, erau o gramada de sateni care au venit curiori sa afle ce s-a intamplat. Unii dintre sateni l-au recunoscut pe hot ca fiind dintr-un sat vecin.

Cu toate ca tatal colegului le-a povestit cum a furat calul acel individ, cum a fugit cu el si ca probabil l-ar fi vandut daca scapa satenii il indemnau sa-l lase liber: Lasa-l ca-i de-al nostru! Pentru un cal sa-l dam pe mana politiei? Doar nu a omorat pe nimeni!

Asta oare nu inseamna ca noi, romanii, suntem obisnuiti sa favorizam infractorii,  de-ai apara si a-i pune mai presus decat toti cei care sunt cinstiti? Cred ca avem o toleranta mult prea mare pentru hotie.

Pana la urma tatal colegului i-a dat drumul hotului deoarece risca sa-si puna-n cap jumatate de sat. E foarte greu sa te opui unui curent general mai ales atunci cand esti singur. Si nu e de mirare de ce noi, romanii, o ducem asa de rau. Uitati-va la cati politicieni corupti si hoti dovediti avem si totusi sunt alesi de 20 de ani la fiecare scrutin.

Ce, e chiar atat de grav sa furi? Ca doar nu o omorat pe nimeni!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.