Treceți la conținutul principal

Conditia romanilor

 Vreau sa va zic o intamplare ce mi-a fost povestita si mie acum ceva timp de catre un coleg.

Cica, tatal colegului meu se indrepta spre camp sa-si ia calul de la pascut. Cand a ajuns acolo si a despriponit animalul a observat ca un necunoscut a furat un cal care pastea si care apartinea unui satean de-al lui. Hotul a despriponit calul, a taiat rapid sfoara cu cutitul si s-a urcat pe cal luand-o la goana. Tatal colegului vazand asta s-a urcat pe cal si a galopat in urmarirea hotului. Dupa cateva minute l-a ajuns din urma si l-a si prins. Bineinteles ca l-a imobilizat sucindu-i mana la spate.

L-a luat pe hot si l-a dus in centrul satului pentru a-l preda politiei. Chestia e ca in sat nu era niciun dispecerat al politiei si trebuia sa sune la dispeceratul din comuna. In centrul satului, ca de obicei, erau o gramada de sateni care au venit curiori sa afle ce s-a intamplat. Unii dintre sateni l-au recunoscut pe hot ca fiind dintr-un sat vecin.

Cu toate ca tatal colegului le-a povestit cum a furat calul acel individ, cum a fugit cu el si ca probabil l-ar fi vandut daca scapa satenii il indemnau sa-l lase liber: Lasa-l ca-i de-al nostru! Pentru un cal sa-l dam pe mana politiei? Doar nu a omorat pe nimeni!

Asta oare nu inseamna ca noi, romanii, suntem obisnuiti sa favorizam infractorii,  de-ai apara si a-i pune mai presus decat toti cei care sunt cinstiti? Cred ca avem o toleranta mult prea mare pentru hotie.

Pana la urma tatal colegului i-a dat drumul hotului deoarece risca sa-si puna-n cap jumatate de sat. E foarte greu sa te opui unui curent general mai ales atunci cand esti singur. Si nu e de mirare de ce noi, romanii, o ducem asa de rau. Uitati-va la cati politicieni corupti si hoti dovediti avem si totusi sunt alesi de 20 de ani la fiecare scrutin.

Ce, e chiar atat de grav sa furi? Ca doar nu o omorat pe nimeni!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L