Conditia romanilor

 Vreau sa va zic o intamplare ce mi-a fost povestita si mie acum ceva timp de catre un coleg.

Cica, tatal colegului meu se indrepta spre camp sa-si ia calul de la pascut. Cand a ajuns acolo si a despriponit animalul a observat ca un necunoscut a furat un cal care pastea si care apartinea unui satean de-al lui. Hotul a despriponit calul, a taiat rapid sfoara cu cutitul si s-a urcat pe cal luand-o la goana. Tatal colegului vazand asta s-a urcat pe cal si a galopat in urmarirea hotului. Dupa cateva minute l-a ajuns din urma si l-a si prins. Bineinteles ca l-a imobilizat sucindu-i mana la spate.

L-a luat pe hot si l-a dus in centrul satului pentru a-l preda politiei. Chestia e ca in sat nu era niciun dispecerat al politiei si trebuia sa sune la dispeceratul din comuna. In centrul satului, ca de obicei, erau o gramada de sateni care au venit curiori sa afle ce s-a intamplat. Unii dintre sateni l-au recunoscut pe hot ca fiind dintr-un sat vecin.

Cu toate ca tatal colegului le-a povestit cum a furat calul acel individ, cum a fugit cu el si ca probabil l-ar fi vandut daca scapa satenii il indemnau sa-l lase liber: Lasa-l ca-i de-al nostru! Pentru un cal sa-l dam pe mana politiei? Doar nu a omorat pe nimeni!

Asta oare nu inseamna ca noi, romanii, suntem obisnuiti sa favorizam infractorii,  de-ai apara si a-i pune mai presus decat toti cei care sunt cinstiti? Cred ca avem o toleranta mult prea mare pentru hotie.

Pana la urma tatal colegului i-a dat drumul hotului deoarece risca sa-si puna-n cap jumatate de sat. E foarte greu sa te opui unui curent general mai ales atunci cand esti singur. Si nu e de mirare de ce noi, romanii, o ducem asa de rau. Uitati-va la cati politicieni corupti si hoti dovediti avem si totusi sunt alesi de 20 de ani la fiecare scrutin.

Ce, e chiar atat de grav sa furi? Ca doar nu o omorat pe nimeni!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei