Treceți la conținutul principal

Câteva impresii despre Windows 8

Acum câteva luni în urmă am downloadat chiar de pe site-ul Microsoft sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview dar nu l-am instalat până acum. Pe laptop și pe PC am instalat Ubuntu Linux și sunt foarte mulțumit. Îl folosesc de 5 ani.

Acum câteva zile m-am decis să instalez și Windows 8 pe un alt laptop de testare pe care aveam Bodhi Linux. Am creat un stick bootabil cu UNetbootin direct în Ubuntu.

Nu vreau să intru în detalii, că e plin net-ul de asta, dar vreau să spun doar că instalarea a mers destul de rapid. Cred că în mai puțin de 30 minute aveam sistemul instalat și ready to work. Nu a trebuit să instalez niciun driver deoarece pentru un ASUS X51R nici măcar nu sunt drivere compatibile cu Windows 8.

Pot spune că Windows 8 se mișcă foarte bine la numai 1GB de RAM. Viteza e comparabilă cu cea a linuxului pe acest sistem.

Mi se pare ciudată pagina de start a sistemului.

Windows8_start


E clar și deja știut faptul că acest sistem este indicat pentru smartphone-uri și tablete și de aceea nu mi se pare prea productiv pentru desktop-uri.

Îmi place integrarea Facebook-ului în pagina de start cât și a altor aplicații. Totuși trebuie să te loghezi la un cont de Microsoft pentru a folosii unele beneficii, și anume instalarea de aplicații specifice Windows 8 sau folosirea de SkyDrive.

Internet Explorer 10 e mult mai cizelat și mult mai rapid ca versiunile anterioare.

Închiderea sistemului pentru prima oară e destul de greu de realizat. Pentru a face acest lucru trebuie să deschizi charms bar și să alegi Settings apoi Power.

Am fost foarte curios să scriu pe blog din Windows Live Writer așa că l-am downloadat și instalat. Cred că am scris acest articol mai mult ca să văd cum e să folosești acest program. Chestia e că îmi place și e păcat că în Ubuntu nu am un astfel de program.

În general Windows 8 mi-a plăcut dar sincer nu aș renunța la Ubuntu nici dacă W8 ar fi pe gratis.

Următorul pas e să șterg complet Windows și să reinstalez Bodhi Linux.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: