Câteva impresii despre Windows 8

Acum câteva luni în urmă am downloadat chiar de pe site-ul Microsoft sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview dar nu l-am instalat până acum. Pe laptop și pe PC am instalat Ubuntu Linux și sunt foarte mulțumit. Îl folosesc de 5 ani.

Acum câteva zile m-am decis să instalez și Windows 8 pe un alt laptop de testare pe care aveam Bodhi Linux. Am creat un stick bootabil cu UNetbootin direct în Ubuntu.

Nu vreau să intru în detalii, că e plin net-ul de asta, dar vreau să spun doar că instalarea a mers destul de rapid. Cred că în mai puțin de 30 minute aveam sistemul instalat și ready to work. Nu a trebuit să instalez niciun driver deoarece pentru un ASUS X51R nici măcar nu sunt drivere compatibile cu Windows 8.

Pot spune că Windows 8 se mișcă foarte bine la numai 1GB de RAM. Viteza e comparabilă cu cea a linuxului pe acest sistem.

Mi se pare ciudată pagina de start a sistemului.

Windows8_start


E clar și deja știut faptul că acest sistem este indicat pentru smartphone-uri și tablete și de aceea nu mi se pare prea productiv pentru desktop-uri.

Îmi place integrarea Facebook-ului în pagina de start cât și a altor aplicații. Totuși trebuie să te loghezi la un cont de Microsoft pentru a folosii unele beneficii, și anume instalarea de aplicații specifice Windows 8 sau folosirea de SkyDrive.

Internet Explorer 10 e mult mai cizelat și mult mai rapid ca versiunile anterioare.

Închiderea sistemului pentru prima oară e destul de greu de realizat. Pentru a face acest lucru trebuie să deschizi charms bar și să alegi Settings apoi Power.

Am fost foarte curios să scriu pe blog din Windows Live Writer așa că l-am downloadat și instalat. Cred că am scris acest articol mai mult ca să văd cum e să folosești acest program. Chestia e că îmi place și e păcat că în Ubuntu nu am un astfel de program.

În general Windows 8 mi-a plăcut dar sincer nu aș renunța la Ubuntu nici dacă W8 ar fi pe gratis.

Următorul pas e să șterg complet Windows și să reinstalez Bodhi Linux.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015