Treceți la conținutul principal

Pretenașu' de la 4


Am un vecin la etajul 4 care obișnuiește să dea muzica tare de se aude în tot cartierul. E bine că nu e chiar de-asupra mea, ci cumva pe diagonală, dar deranjul oricum e destul de mare. Vecinii care stau sub el (și care au copii mici) preferă, în loc să cheme poliția sau să încerce să vorbească cu el, să bată cu diferite obiecte în tavan sau să nu facă nimic. Așa se procedează acuma deoarece nu mai există țevi care să treacă dintr-un apartament în altul și poți să bați în țeavă.

Într-o zi, un alt vecin, s-a săturat și a mers la ușă la pretenașu' de la 4. Culmea, pretenașu' a chemat chiar el poliția și un echipaj a ajuns la el la ușă pentru că, după spusele lui, a fost agresat cu doi pumni în gură. Dar pretenașu nu știe cine i-a tras doi pumni de la julit, că e beat, așa că merge împreună cu poliția din ușă în ușă să caute agresorul. Așa sună și la mine și la vecinii din perete, care stau chiar sub pretenaș.

După priviri iscoditoare a pretenașului răsuflăm ușurați că nu noi am fost cei/cel care l-au agresat. Când poliția ne-a întrebat dacă ne deranjează muzica, vecinu din perete a început că "nu prea, ca lui îi place muzica, dar că se poate mai încet totuși". Astea sunt spuse de același vecin care bate cu bâta în tavan deranjat fiind de muzica pretenașului. Acum, cu poliția la ușă și având ocazia de a se plânge că e deranjat o dă cotită. Eu am zis clar și răspicat că mă deranjează, că nu e normal să asculte atât de tare, câteva ore bune în continuu fără a avea respect pentru vecini.

În timpul acestei discuții, cu poliția, muzica din apartamentul de la 4 nu era închisă. Polițistul l-a întrebat dacă are de gând să închidă muzica dar pretenașu' a zis că nu e ora 22:00 încă. Agentul i-a explicat că se dă amendă indiferent de oră. Legea 61/1991 îi permite să-i dea amendă chiar dacă nu e ora 22:00:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00–8,00 şi 13,00–14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Art. 4. – (1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:

b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5)–7), pct. 8)–10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) şi pct. 32);
Pretenașu' s-a făcut alb la față. Bănuiesc că avocații lui :)) nu l-au informat corect cum și când poate să se distreze în capul vecinilor. Nu știu dacă a primit amendă până la urmă. Cred că nu având în vedere că a mai exagerat și în altă zi cu muzica tare.

Dar ceea ce nu înțeleg eu despre noii vecini e de ce naiba nu iau atitudine atunci când sunt deranjați în halul acesta? Relația cu un vecin e mai importantă decât nervii și liniștea proprie? Decât liniștea copiilor lor? După ore întregi de lucru vrei să vii acasă să te odihnești nu să asculți preferințele muzicale ale vecinilor.

Poate unii cred că dacă suni la poliție ajungi să-i faci rău vecinului. Dar nu e așa! Tu te protejezi pe tine și familia ta de răul pe care ți-l face ție vecinul. Dacă-i spui cu vorbă bună să înceteze și asta nu se întâmplă, înghiți și taci din gură? Sau iei atitudine? Chiar și doi pumni în gură îs mai buni decât să bați cu ciomagul în tavan.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!