Treceți la conținutul principal

Lucrul bine făcut la Sibiu (2)


Cum scriam și într-un alt post (și cred că o să tot scriu astfel de articole despre Sibiu) în Sibiu lucrul bine făcut e defapt prost făcut sau nefăcut. Primăria Sibiu s-a modernizat de când a venit Iohannis, e adevărat, dar sunt foarte multe lucruri care nu merg cum trebuie. Unul dintre aceste lucruri e faptul că se dau autorizații fără să se meargă pe teren de către reprezentanții primăriei, să vadă ce și cum. Sau, bănuiesc că, cu o șpagă bine plasată oricine poate face ce vrea în Sibiu, mai ales că aici oamenii sunt mai indiferenți și divizați decât în alte părți a României.

Un exemplu elocvent e faptul că, pe aceeași stradă Aleea Biruinței, Primăria a dat acum mai bine de 5 ani autorizație de construcție pentru un bloc de 8 10 etaje. Din câte am înțeles, blocul trebuia făcut cu banii lui Carabulea, dar nu pot fi sigur de asta, așa se vorbește. Cum Carabulea e un om cinstit și a stat prin pușcărie, banii au fost mai puțin, așa că s-a făcut doar fundația.



Timp de 5 ani a fost adăpostul boschetarilor, a câinilor vagabonzi, un adevărat focar de infecții. A plouat, a nins, apa s-a înfiltrat în structura de beton și metal. Dar nu e nimic, oamenii nu s-au revoltat, nu au făcut reclamații, lucrul bine făcut a mers mai departe ...




Din câte știu eu ar fi cam ilegal să construiești bloc cu 8 10 etaje acolo unde sunt deja blocuri cu 4 etaje. Dar aici avocații și cei care știu legislația ar trebui să spună clar cum e. Oricum, logic, moral, de bun simț, nu poți să dai autorizație pentru așa ceva.

Mai mult, nu văd unde o să intre atâtea mașini în parcare. Cred că la un moment dat o să distrugă acel loc de joacă să facă parcare. În loc să fi făcut un părculeț sau mai multe locuri de parcare, mințile luminate de la Primăria Sibiu au decis să se ridice un falus între coaie (dacă înțelegeți aluzia).

Potrivit art. 60 din Legea nr. 137/1995, în procesul de dezvoltare social-economică, al planurilor de urbanism și amenajare a teritoriului și a localităților este obligatorie respectarea principiilor ecologice, pentru asigurarea unui mediu de viață sănătos; consiliile locale răspund pentru reglementarea, inclusiv prin interzicerea, temporară sau permanentă, a desfășurării unor activități generatoare de disconfort pentru populație în anumite zone ale localităților.

Dar să vedem ce-o să se întâmple. Precedentul a fost creat în București unde Primăria Sectorului 2 a suspendat autorizația de construcție a unui bloc cu 8 10 etaje între blocuri cu 2 sau 3. Deci, la acest capitol miticii sunt peste sibieni. Trebuie să specific asta având în vedere că mulți sibieni se consideră, mai ales după ce Klauss a ieșit președinte, ca fiind buricul României. Poate nu au aflat încă faptul că Sibiu nu mai e (în) buricul României.

Deci, doamna Fodor, ce facem? Că din inerție tot dumneavoastră o să fiți primar.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.