Labor omnia vincit improbus!

10 nov. 2009

Atac asupra Libertăţii Internetului


S-a dus şi cu libertatea Internetului.
Într-o lume în care totul este controlat, totul este urmărit de agenţii şi servicii secrete era de aşteptat ca şi Internetul să fie pus sub lupa statului şi cică toată această gineală să fie legală.

Institutiile statului, profitand de intreaga degringolada politica, urgenteaza instituirea unui pachet de legi care sa reglementeze Internetul in Romania. Sub sintagma "trebuie sa ne aliniem la legislatia europeana in domeniu (a se vedea si pozitia Asociatiei pentru Tehnologie si Internet (APTI) despre contextul international), Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) Agentia Nationala pentru Administrarea Fiscla (ANAF), Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN), impreuna cu Ministerul Admnistratiei si Internelor (MAI), Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC), Parchetul General propun Parlamentului, prin Guvern o serie de masuri care sa creeze in ansamblu o Lege a Internetului. Si care sa ingradeasca o serie de libertati. Intregul proces de "legalizare" a demarat intre 4 - 5.11.2009. Nu numai pentru end-user, dar si pentru provaideri, pentru retele etc, pentru intreg lantul de furnizare de date informatice.

Mai multe detalii pe sit-ul Agentia.org.


Powered by ScribeFire.

4 comentarii:

 1. cum? nu o sa mai pot download-a filme ilegal?

  RăspundețiȘtergere
 2. Lumineaza-ne mai bine ! Adica ce sa faca? Ce sa interzica ? Ce sa ingradeasca?
  Sa bage taxe? Adica sa platim impozit? Cum, pe ce ?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Neinfectat De Comunism
  Nu-ti fa probleme, daca vrei sa vezi un film comedie te uiti pe Antena3 ca e tot una, la fel si filme de groaza, te uiti la Stirile de la ora 5, la filme SF te uiti la filmele de campanie ale lui Geoana. Deci ai de unde alege!

  @cherie
  Intra, te rog, aici http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/Dictatura-pe-Internet-119.html si vezi ca explica acolo totul.
  Dar pe scurt, una din masurile care se vor lua e ca nu o sa mai ai dreptul sa scrii ce vrei tu pe blog ca poti risca sa faci puscarie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lumineaza-ne mai bine ! Adica ce sa faca? Ce sa interzica ? Ce sa ingradeasca?
  Sa bage taxe? Adica sa platim impozit? Cum, pe ce ?

  RăspundețiȘtergere

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):