Treceți la conținutul principal

Suntem sortiţi eşecelor

Suntem sortiţi a face parte dintr-un popor obişnuit numai cu nereuşite, cu eşecuri. Conduşi numai de oameni corupţi şi şantajabili, vedem peste tot numai  şmecheri ce iubesc micile dar şi marile furtişaguri, la TV apar numai cocălari şi pitecantropi în călduri şi ne mai mirăm că încă am rămas la coada vacii.

Dar nu despre cocălarii obişnuiţi vreau să vă vorbesc ci de cocălarii din Casa Poporului. De ce îi numesc cocălari? Păi e de-ajuns să te uiţi la Vanghelie şi-ţi dai seama, el e cocălarul politic suprem.

Nimic nu s-a făcut cum trebui în ţara asta timp de 20 de ani. NIMIC. Totul a fost vândut la străini chiar şi pe 1 euro, o grămada de oameni au plecat în alte ţări cu speranţa să facă un ban cinstit, alţii au văzut în alte ţări un nou teritoriu de jefuit (Germania, Franţa, Spania, Italia - în ordinea exodului).

Avem o constituţie care ne ţine pe loc şi suntem conştienţi de asta dar cu toate acestea nu facem nimic ca să schimbăm situaţia.Vrem mai puţini politicieni dar nu vrem să mergem la vot, la referendum să ne exercităm dreptul democratic. Avem aceeaşi scuză: toţi sunt la fel! Da, sunt la fel, sunt făcuţi din acelaşi aluat dar au forme diferite. Dar asta mă împiedică să am o părere? Merg la vot pentru că aşa mă îndeamnă conştiinţa! Apăi dacă nici nu mergi la vot dar după aceea eşti un răzvătit şi nu-ţi convine nimic mai bine taci din gură.

Am rămas la coada vacii pentru că încă mai avem mentalitate comunistă: să promovăm nonvalorile, să dăm cât mai multe ajutoare celor care nu muncesc cu toate că ar putea, să ne îmbătăm cu apă rece la promisiunile fantasmagorice ale unor candidaţi (de exemplu mister Geoană - medicamente gratuite prin poştă - ăsta ne crede debili). Încă îl mai susţinem pe tataia Ilici cu toate că pe vremea lui corupţia era în floare şi că - aşa se zice - este responsabil pentru crimele din timpul Revoluţiei din 1989.

După 20 de ani de democraţie şi capitalism am aflat în fiecare an câte un eşec economic, politic, educaţional. Cel mai greu pentru noi o să fie faptul că rata analfabeţilor creşte vertiginos şi analfabetismul este promovat de voie la TV şi în presă. Ideea e că un popor prost este mai uşor de manipulat, el ştie doar de măncare, culcuş şi sex, altceva îl depăşeşte.

Suntem în UE şi nu avem autostrăzi, iar tentativele de construire a unor autostrăzi reprezintă şi ele nişte eşecuri. Un exemplu este contractul dezastruos realizat cu firma Bechtel în care statul român, adică noi cetăţenii care muncesc zi de zi, a plătit 1 MILIARD de euro pe 0 ZERO kilometrii. Bineînţeles contractul a foste realizeat pe timpul lui nea Năstase 6 Case, ştiţi voi, nepotul celebrei mătuşi Tamara.

E vai de capul nostru cum o să ajungem! Mă înspăimânt când văd filmuleţe pe net cu elevi care sar la profesori la bătaie, îşi bat joc de ei. Profesorii nu au drepturi ca elevii, iar elevii profită de asta. Directorii nu-şi fac datoria, Inspectoratele Şcolare fac trafic de influenţă la greu.

Sănătatea românilor e la pământ, defapt cred că nici nu există. Politicienii noştrii se operează în străinătate că doar nu au încredere în instituţia din ţara lor unde nu investesc niciun ban. Doctorii ne pleacă pe capete, o să ajungem să ne operăm singuri.

Sunt frustrat când văd toate acestea şi aş vrea să schimb ceva dar ştiu că nu pot. Ceea ce pot face e ca eu să fiu corect cu mine şi cu ceilalţi, schimbarea vine din fiecare dintre noi! Noi să dăm un exemplu pozitiv celor din jur apoi să avem pretenţia ca ceilalţi să fie ca noi, noi să nu facem ceea ce urăm cel mai mult.


Ca încheiere vreu să vă dau aceste link-uri pe care să le citiţi: 
DUPĂ 20 DE ANI: Cele mai mari 10 eşecuri ale capitalismului

ROMÂNIA DUPĂ 20 DE ANI: Top 10 evenimente care ne-au tras înapoi
(sunt două link-uri diferite)

P.S. Da, aţi văzut bine, chiar am scris eşece în loc de eşecuri. EBA ştie!!!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L