Labor omnia vincit improbus!

31 mai 2011

Să ne Aducem Aminte Cine Suntem!


Am simţit nevoia să pun acest video aici. Acest cântec mă face să am pielea de găină şisă am lacrimi în ochi.

Să ne aducem aminte cine suntem şi pentru ce am luptat şi pentru ce trebuie să luptăm!

29 mai 2011

Educaţie pentru Copii


Atunci când eram mici cam asta ne imaginam de fiecare dată când ne jucam de-a hoţii şi vardiştii, de-a poliţistul şi hoţul, de-a mama şi de-a tata....ups, asta nu trebuia să o includ aici, dar parcă filmuleţul de mai jos e prea exagerat din multe puncte de vedere.

Filmul e cam sadic cu toate că sângele e "desenat" şi armele sunt de jucărie aşa că nu viziona acest video dacă nu vrei să vezi sânge, arme, explozii, droguri, terorişti....

27 mai 2011

26 mai 2011

S-a Deschis Ştrandul din Sibiu pentru 2011


Anunţ important!
Având în vedere faptul că vara a venit şi Soarele ne mângâie pielea ştrandul din Sibiu s-a deschis.

Orarul încă nu-l ştiu dar am sa merg să-l văd şi am să-l public aici.
Strandul e deschis intre orele 9:00 si 19:00 si pana pe 31 mai 2011 e si o promotie, intrarea pentru adulti e 8 lei si pentru copii doar 5 lei.

Oricum, azi am văzut mulţi la ştrand şi de aceea bănuiesc că e deschis deoarece pe Internet nu am găsit nicio ştire despre deschiderea ştrandului pe 2011.

Spor la bălăcit!

24 mai 2011

Downloadează şi Foloseşte Gratuit SoftMaker Office 2008 în Linux şi Windows


Prin decembrie 2010 a avut loc o campanie numită Load and Help prin care oricine avea şansa să downloadeze şi să folosească pe gratis pachetul de aplicaţii de birou numit SoftMaker Office 2008, atât în Windows cât şi în Linux. Această campanie a durat doar câteva zile dar am reuşit atunci să downloadez şi eu acest program şi chiar să-l folosesc de câteva ori.

De azi SoftMaker Office 2008 este gratuit pentru toţi, pentru un timp nelimitat, adică puteţi downloada acest program oricând şi să-l instalaţi fără probleme.

SoftMaker Office 2008 conţine trei aplicaţii:
 • TextMaker - este un procesor de text (word processor) la fel ca Microsoft Word (Windows) sau LibreOffice Writer (Linux)
 • PlanMaker - o aplicaţie de analiză de business şi calcul tabelar (cum e scris şi în Wikipedia) şi este compatibil cu Microsoft Excel
 • SoftMaker Presentations - program pentru prezentări grafice şi este compatibil cu Microsoft PowerPoint.
Aşa că dacă vreţi să încercaţi acest program mergeţi pe pagina principală a SoftMaker şi downloadaţi aplicaţia. O să trebuiască să introduceţi adresa de e-mail şi numele dar asta nu cred că o să vă împiedice să profitaţi de această ofertă.

Poate o să realizaţi faptul că nu există doar Microsoft Word, Excel sau PowerPoint!

  23 mai 2011

  What the F*** is with This Music?


  O melodie compusă cred că-n cinci minute şi pe care cred că dansează toată Europa prin discoteci! Totuşi, nu asta mă nedumireşte pe mine ci faptul că o melodie în care se aude clar cuvântul FUCK e dată la TV, la Radio fără nicio problemă. Într-o lume în care engleza e cea de-a doua limbă pe care trebuie să o înveţi e greu de crezut că acest cuvând, FUCK, nu e ştiut de toţi ca fiind o înjurătură.
  Ar fi ceva dacă ar lăsa la radio şi TV şi înjurăturile celor de la Paraziţii sau BUG Mafia că mare diferenţă dintre Fuck şi, să mă scuzaţi, futut nu e!
  Oricum, pe această melodie poţi să baţi cuie în Bamboo...

  22 mai 2011

  LXDE - Schimbare Meniul Aplicațiilor


  Sincer nu prea sunt mulțumit de Ubuntu Unity! Nu pentru că nu ar arăta bine, chiar arată bine, dar parcă sistemul e prea încet și folosește prea mult RAM. La ce laptop am sincer Ubuntu Unity e prea mult, așa că am fost nevoit să trec pe Ubuntu Classic pentru o vreme, apoi am instalat Unity 2D și l-am folosit cu plăcere dar parcă totuși îmi doream ceva mai rapid așa că mi-am instalat LXDE.

  Pentru mai multe detalii despre ce este LXDE vă sfătuiesc să mergeți aici. Oricum, LXDE este foarte light și rapid dar într-adevăr nu are multitudinea de funcțuinalități ca și Gnome sau KDE dar merită încercat mai ales pe calculatoarele mai vechi.

  Ce vreau să vă arăt e cum să adăugați mai multe aplicații în meniul ce apare atunci când dați click dreapta pe Desktop, ca aici:


  Mai întâi trebuie să deschideți Terminalul și să scrieți următoarele linii:

   cd /usr/share/lxde/openbox 
  

  și cu Leafpad (editorul din LXDE) deschideți fișierul menu.xml astfel:

   sudo leafpad menu.xml 
  

  Aici trebuie să adăugați programele pe care le doriți adăugând liniile de mai jos:

   <item label="Opera"> 
   <action name="Execute"><command></command>opera</action> 
   </item> 
  

  bineînțeles înlocuind cuvântul opera cu aplicația dorită.
  Pentru ca noile setări să aibă loc trebuie să dați click dreapta pe desktop și de acolo să alegeți Reload Config Files.

  Sper să vă ajute acest mic tip!

  21 mai 2011

  Emergency Assistant for Nokia Phones


  nokia applicationEmergency Assistant is an application for Nokia smatphones and is developed by a friend of mine from Canada which is also Romanian, and Moldovian, and Ukrainian :), all in one. This post is in english that the message to reach to much more people and this way maybe his work will be apreciated and why not this application to be bought by many!

  Below are his words:

  In emergency situations, by shaking the phone a few times, this application can immediately send an alert SMS to a list of 1-5 persons who may provide the help. The application has also a function called fall down alert which can automatically send alert SMSs in cases of accidents. Another possibility is to send alert SMSs by pressing a button, or the touch screen.

  This application is only for newest Nokia smartphones which have an accelerometer because the application uses it. Also it uses the geolocation data, but it is optional. It is written in Java Micro Edition (J2ME).

  You can buy the application from Ovi Store.

  Languages: Russian, Romanian, French and English.

  Devices:
  S60 5th Edition:
  Nokia C5-04, Nokia 5233, Nokia 5250, Nokia C6-00, Nokia C5-03, Nokia N97, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5228, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia 5235, and Nokia 5230.

  Symbian^3:
  Nokia E6-00, Nokia X7-00, Nokia C7-00, Nokia Oro, Nokia N8-00, Nokia E7-00, Nokia C7 Astound, Nokia C6-01, and Nokia T7-00.

  I was inspired by my working before at Nordicom where I had the great opportunity of developing the security systems of this company mostly in Java SE (www.securalert.net) and I decided to create another product for smartphones. The smartphones becomes more and more popular among people. Smartphone is a pocket computer with a telephone function among millions of other functions.

  This is the first product and I will do some others, I have some other ideas. :)

  Then, if you are interested go to above page and buy this application, maybe someday it will save your life!

  Editoare pentru Blogger Blogspot ce Rulează în Linux, Windows şi Mac


  Blogul meu e pe Blogspot, pe Blogspot am început şi cred că o să mai rămân ceva vreme pe platforma aceasta cu toate că Wordpress-ul îmi face cu ochiul. Înainte scriam posturile direct de pe draft.blogger.com, din editorul de acolo, dar apoi am descoperit o altă modalitate de a scrie pe blog şi anume editoarele externe.

  Cel mai folosit editor de către mine e Scribefire. Acesta e sub formă de add-on pentru cele mai importante şi moderne browsere din lume şi anume Firefox, Google Chrome, Opera şi Safari. Deoarece folosesc des Firefox şi Opera implicit scriu pe blog din interiorul acestor două browsere prin intermediul Scribefire. Chiar şi acest post e scris din Scribefire de pe Firefox 4.

  Un alt editor de posturi pentru Blogger (dar nu numai) este din nou sub formă de add-on (extensie) pentru Firefox şi se numeşte Deepest Sender. Deoarece e un add-on va rula pe toate sistemele de operare în care puteţi instala Firefox. Pe acesta nu l-am încercat încă dar pare promiţător şi uşor de folosit. Cred că următorul post va fi scris din Deepest Sender.  Un alt client cu ajutorul căruia puteţi scrie articole pe blogul vostru e Qumana. Acesta nu e sub formă de add-on şi trebuie download-at şi apoi instalat. Nu contează că folosiţi Windows, Mac sau Linux, Qumana poate fi instalat în toate cele trei sisteme de operare. Eu îl folosesc în Ubuntu Linux, de fapt încă nu am scris nici de aici vreun post dar am să o fac.

  În Linux trebuie să dezarhivaţi fişierul downloadat cu terminaţia tar.gz şi apoi să intraţi în folderul numit qumana şi de acolo să rulaţi scriptul numit Qumana.sh. Eu fac asta din linia de comandă scriind ./qumana.sh .

  O opţiune interesantă pentru Blogger e faptul că puteţi posta pe blog chiar şi prin trimiterea unui e-mail. Este o opţiune în Blogger Draft prin care vă salvaţi o adresă de e-mail la care să trimiteţi articolul pe care vreţi să-l publicaţi.

  Voi mai ştiţi vreun editor de posturi pentru Blogger care să funcţioneze în toate sistemele de operare importante, adică Linux, Windows sau Mac?

  16 mai 2011

  Vezi TV Online cu TV Maxe în Ubuntu Linux


  Am renunțat la cablul TV cam acum 2 ani și ceva deoarece mai mulți nervi îmi aducea decât liniște și pace și de-atunci mă uit la posturile TV românești sau străine direct de pe Internet. Chestia era faptul că trebuia neapărat să ai instalat Internet Explorer și un plug-in de la Sopcast că altfel nu puteai urmării unele posturi.

  Când mi-am pus Ubuntu Linux a fost mai greu să vizionez unele posturi dar după o scurtă căutare pe Google am descoperit cum pot vedea și posturile românești. Am împărtășit în postul TV Online cu Sopcast în Ubuntu Linux ce trebuie să instalați și să configurați pentru a vedea spre exemplu ProTv, Acasă, Discovery, AXN, HBO și multe alte posturi TV.

  Metoda prezentată de mine e puțin cam greoaie și la neîndemână dar în ajutor ne vine un iubitor al Linuxului, un român, care a creat un program special prin care poți vedea posturile românești doar

  15 mai 2011

  Noaptea Muzeelor Deschise


  Prima oară când am fost în Muzeul Național Brukenthal a fost asnoapte odată cu evenimentul național Noaptea Muzeelor. Habar nu am de ce nu am fost până acum, poate de lene, indiferență sau am subestimat ceea ce pot vedea acolo. Ce e clar e faptul că mi-a plăcut clădirea în sine dar și ceea ce am găsit înăuntru.

  O mulțime de tablorui de mare valoare, o mulțime de culori, o mulțime de idei și peisaje, o mulțime de artiști, cam asta am văzut în acest muzeu. Secolele s-au perindat înaintea ochilor mei prin ochii pictorilor. Foarte frumos! Chiar foarte frumos!

  Ca să poți vedea, să poți admira toate tablourile în detaliu ți-ar trebuii mult mai multe ore, dacă nu zile. Îmi pare bine că am fost și îmi pare rău că nu am fost mai demult.

  Vă sfătuiesc, cei din Sibiu, să mergeți că aveți ce vedea, iar pe cei care nu sunt din Sibiu dar au de gând să viziteze acest oraș să includă în planul de vizite și Muzeul Național Brukenthal!

  14 mai 2011

  Sibiu Cycling Tour 2011


  Între 5 şi 10 iulie 2011 la Sibiu va avea loc prima ediţie a unui concurs de ciclism numit Cycling Tour Sibiu ce va combina 5 etape pe o distanţă de 480 de kilometrii. Până acum s-au înscris în competiţie 24 de echipe din 13 ţări din Europa printre care şi o echipă din Sibiu numită PRO CYCLING GEIGER TEAM dar mai sunt şi alte echipe româneşti.

  Etapele concursului sunt următoarele:

  13 mai 2011

  O Melodie Faină


  De obicei nu pun videoclipuri pe blog dar melodia asta îmi place prea mult ca să nu o pun şi pe lângă asta mai e şi filmat în Japonia, ţara unde visez să ajung măcar o dată-n viaţă:

  12 mai 2011

  Joacă Angry Birds Gratuit în Google Chrome


  Angry Birds este un joc ce a fost dezvoltat pentru telefoanele mobile de către Rovio Mobile, o companie din Finlanda. Mai întâi acest joc a fost introdus pe smarphone-urile Apple în 2009 şi de atunci peste 12 milioane de copii au fost vândute în toată lumea. Acum Angry Birds se poate găsi şi pe Android [Wikipedia].

  Menirea acestui joc este de a distruge anumite structuri cu ajutorul unei praştii din care în loc să tâşnească o piatră va ieşi o pasăre. Habar nu am de ce au ales acest lucru, ca o pasăre să distrugă clădiri... Totuşi acest joc te poate destresa după o zi plină de muncă şi pe lângă asta mai e şi comic.

  Dezavantajul era faptul că se putea juca numai pe telefoanele mobile dar acest lucru s-a schimbat. Cei de la Rovio Mobile au creat o versiune al acestui joc în HTML5 şi l-au dat spre folosire tuturor celor care utilizează Google Chrome sau Chromium, indiferent de ce sistem de operare folosesc.


  Deci, pentru a juca acest joc trebuie să deschideţi Google Chrome şi să daţi click pe acest link http://chrome.angrybirds.com/.

  8 mai 2011

  Opera Dragonfly


  În ziua de azi poţi alege o mulţime de browsere dacă eşti simplu utilizator de Internet, browsere ca Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer 8/9, Swiftfox, RockMelt,  Midori, Epiphany, Konqueror, dar o listă mai completă o găsiţi pe Wikipedia.

  Dacă vrei să vezi codul sursă a unui site şi chiar să-l modifici fără a intervenii efectiv în fişierele html, php, css trebuie să folosiţi un program extern sau o extensie pentru browserul pe careţl folosiţi. Chestia e că nu toate browserele au astfel de extensii, dar spre norocul nostru Firefox şi Chrome folosesc add-on-ul Firebug specific pentru fiecare browser. Parcă e o extensie şi pentru IE8/9 dar nu mă pot spune sigur deoarece nu mai folosesc IE acasă de vreo 3 ani de când am Ubuntu instalat.

  Totuşi, Mozilla a creat o listă cu cele mai greoaie extensii şi Firebug se află pe primul loc ceea ce face ca browserul să se deschidă mai greu şi să folosească mai mult RAM atunci când extensia aceasta este activată. În Google Chrome e la fel din câte am observat. Eu le-am dezactivat dar nu le-am dezinstalat deoarece cred că voi mai avea nevoie de ele şi sper ca lucrurile să se îmbunătăţească.

  O bună alternativă, pot spune chiar că poate înlocui cu brio Firebug, e Opera Dragonfly. Această extensie este integrată în browser-ul Opera (care e super bun şi rapid) şi e o aplicaţie pentru dezvoltarea paginilor web dar şi o aplicaţie de diagnosticare (debugging).

  Mai jos aveţi un scurt film de prezentare:

  7 mai 2011

  Cum Să Stai Când Foloseşti un Laptop!


  Majoritatea dintre noi stăm mult în faţa PC-ului sau al laptopului şi de aceea nu ar fi rău să ştim că o poziţie greşită în faţa lor ne face rău pe termen lung. E important să ştim cum să ne poziţionăm, cum să stăm pe scaun fără ca să ne doară spatele şi articulaţiile. 

  La serviciu de fiecare dată încerc să stau cu spatele cât mai drept, să fac mişcare după fiecare oră stată în faţa PC-ului şi ceea ce e şi mai important e faptul că firma unde lucrez chiar ne recomandă acest lucru.

  Pentru a învăţa cum să staţi în faţa laptopului atunci când lucraţi sau pur şi simplu navigaţi pe Internet ar fi bine să priviţi filmuleţele de mai jos create de Vodafone Spania. Vodafone România a rămas încă la CRBL şi fucking ieşeală.

  2 mai 2011

  Câine Vorbitor


  Nu eşti întreg la cap dacă ai ajuns pe această pagină căutând în Google animale vorbitoare sau câine vorbitor! :) Nu există aşa ceva, animale care vorbesc!!

  Totuşi, filmuleţul de mai jos te poate pune pe gânduri, te poţi întreba şi dacă totuşi există? 
  Dar cred că mai bine uitaţi-vă la filmuleţul de mai jos... :)))

  1 mai 2011

  1 Mai Curat şi Relaxant


  După un întreg an plin de muncă şi sudoare (ce glumă)

  Click pentru mărire
  toţi trebuie să sărbătorim 1 Mai, Ziua Muncii. Trebuie să mergem la un grătar, să bem o bere, chiar şi cei mai mici trebuie învăţaţi cu berea ca să reziste cât mai mult la băutură când vor creşte mari.

  Click pentru mărire
  Unii se duc spre munte unde o să facă mici la grătar, alţii la malul mării să se drogheze şi să se facă muci de beţi şi să facă sex nebun. Distracţia e la maxim, la fel şi munţii de gunoaie!

  Click pentru mărire
  După toată această distracţie, băutură şi femei trebuie ca românul să se şi mai odihnească.

  Click pentru mărire
  Ce tot atâta muncă, muncă, muncă? Omul mai trebuie să se şi distreze şi să se relaxeze!