Treceți la conținutul principal

LXDE - Schimbare Meniul Aplicațiilor

Sincer nu prea sunt mulțumit de Ubuntu Unity! Nu pentru că nu ar arăta bine, chiar arată bine, dar parcă sistemul e prea încet și folosește prea mult RAM. La ce laptop am sincer Ubuntu Unity e prea mult, așa că am fost nevoit să trec pe Ubuntu Classic pentru o vreme, apoi am instalat Unity 2D și l-am folosit cu plăcere dar parcă totuși îmi doream ceva mai rapid așa că mi-am instalat LXDE.

Pentru mai multe detalii despre ce este LXDE vă sfătuiesc să mergeți aici. Oricum, LXDE este foarte light și rapid dar într-adevăr nu are multitudinea de funcțuinalități ca și Gnome sau KDE dar merită încercat mai ales pe calculatoarele mai vechi.

Ce vreau să vă arăt e cum să adăugați mai multe aplicații în meniul ce apare atunci când dați click dreapta pe Desktop, ca aici:


Mai întâi trebuie să deschideți Terminalul și să scrieți următoarele linii:

 cd /usr/share/lxde/openbox  

și cu Leafpad (editorul din LXDE) deschideți fișierul menu.xml astfel:

 sudo leafpad menu.xml  

Aici trebuie să adăugați programele pe care le doriți adăugând liniile de mai jos:

 <item label="Opera">  
 <action name="Execute"><command></command>opera</action>  
 </item>  

bineînțeles înlocuind cuvântul opera cu aplicația dorită.
Pentru ca noile setări să aibă loc trebuie să dați click dreapta pe desktop și de acolo să alegeți Reload Config Files.

Sper să vă ajute acest mic tip!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: