Sunteţi de acord cu Eutanasierea Câinilor Vagabonzi?

Zilele astea dragii (gura mamii lor de tâlhari împuţiţi) noştrii parlamentari au votat în sfârşit legea câinilor vagabonzi. De fapt această lege nu rezolvă problema maidanezilor deoarece responsabilitatea este pasată primăriilor şi comunităţilor din fiecare oraş. Mai exact aceştia vor decide dacă câinii vor fi lăsaţi în stradă dar sterilizaţi, vor fi adoptaţi, închişi în ţarcuri special amenajate sau eutanasiaţi. Cum se va decide asta? Habar n-am! Poate prin votul cetăţenilor.

Oricum, dacă primăriile nu vor adopta aceeaşi soluţie tot nimic nu se rezolvă deoarece se obişnuieşte ca unele primării să aducă câini vagabonzi din judeţul/oraşul lor cu camionul în alte oraşe. Asta am văzut-o cu ochii mei în Botoşani acum mulţi ani când un camion de Suceava a lăsat vreo 20 de câini pe câmpul din spatele blocului meu. Chestiile aste se vor întâmpla şi de-acum înnainte.

Sunt foarte mulţi care iubesc câinii şi eu mă număr printre ei dar în acelaşi timp de multe ori mi se întâmplă să-mi fie frică sau să ocolesc anumite zone deoarece sunt mulţi câini prin acel loc. Dimineţa când mă grăbesc să prin autobuzul o mai iau la 
galop şi de câteva ori au început să alerge doi câini după mine. Dacă i-aş spune asta unui militant înfocat pentru drepturile maidanezilor sigur mi-ar reproşa Apăi, de ce alergi după bus? Trezeşte-te mai devreme şi nu mai alerga că deranjezi căţeluşii... :)


Nu înţeleg pe cei care urlă, îşi rup hainele de pe ei că-s mari iubitori de animale dar când să adopte un câine se eschivează şi evită să facă acest lucru şi preferă să hrănească câinii pe stradă. De ce nu adoptă un căţel măcar?

Vorbeam acu câteva zile cu un coleg din SUA venit la o conferinţă la Sibiu şi mi-a spus că e stupefiat de faptul că sunt foarte mulţi câini vagabonzi pe stradă. El s-a declarat un mare iubitor de câini dar mi-a spus că totuşi câinii în haită sunt o problemă şi această problemă trebuie rezolvată. O rezolvare ar fi adăposturile pentru câini. Câinii să fie ţinuţi măcar măcar 6 luni în adăpost şi dacă în tot acest timp nu vine nimeni să-i adopte să fie eutanasiaţi. Sigur, se cheltuie bani, dar astfel se împacă şi capra şi varza....

Eu aş fi de-acord cu adăposturile de câini, parcă eutanasierea e prea drastică, prea crudă. Dar totuşi trebuie să fim conştienţi că aceşti câini pe străzi reprezintă un pericol şi nu poţi fi sigur că chiar copilul tău nu va fi muşcat de un astfel de maidanez.

Deci, voi sunteţi de-acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi? Ce soluţii propuneţi pentru soluţionarea acestei probleme a maidanezilor?

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei