Treceți la conținutul principal

Sunteţi de acord cu Eutanasierea Câinilor Vagabonzi?

Zilele astea dragii (gura mamii lor de tâlhari împuţiţi) noştrii parlamentari au votat în sfârşit legea câinilor vagabonzi. De fapt această lege nu rezolvă problema maidanezilor deoarece responsabilitatea este pasată primăriilor şi comunităţilor din fiecare oraş. Mai exact aceştia vor decide dacă câinii vor fi lăsaţi în stradă dar sterilizaţi, vor fi adoptaţi, închişi în ţarcuri special amenajate sau eutanasiaţi. Cum se va decide asta? Habar n-am! Poate prin votul cetăţenilor.

Oricum, dacă primăriile nu vor adopta aceeaşi soluţie tot nimic nu se rezolvă deoarece se obişnuieşte ca unele primării să aducă câini vagabonzi din judeţul/oraşul lor cu camionul în alte oraşe. Asta am văzut-o cu ochii mei în Botoşani acum mulţi ani când un camion de Suceava a lăsat vreo 20 de câini pe câmpul din spatele blocului meu. Chestiile aste se vor întâmpla şi de-acum înnainte.

Sunt foarte mulţi care iubesc câinii şi eu mă număr printre ei dar în acelaşi timp de multe ori mi se întâmplă să-mi fie frică sau să ocolesc anumite zone deoarece sunt mulţi câini prin acel loc. Dimineţa când mă grăbesc să prin autobuzul o mai iau la 
galop şi de câteva ori au început să alerge doi câini după mine. Dacă i-aş spune asta unui militant înfocat pentru drepturile maidanezilor sigur mi-ar reproşa Apăi, de ce alergi după bus? Trezeşte-te mai devreme şi nu mai alerga că deranjezi căţeluşii... :)


Nu înţeleg pe cei care urlă, îşi rup hainele de pe ei că-s mari iubitori de animale dar când să adopte un câine se eschivează şi evită să facă acest lucru şi preferă să hrănească câinii pe stradă. De ce nu adoptă un căţel măcar?

Vorbeam acu câteva zile cu un coleg din SUA venit la o conferinţă la Sibiu şi mi-a spus că e stupefiat de faptul că sunt foarte mulţi câini vagabonzi pe stradă. El s-a declarat un mare iubitor de câini dar mi-a spus că totuşi câinii în haită sunt o problemă şi această problemă trebuie rezolvată. O rezolvare ar fi adăposturile pentru câini. Câinii să fie ţinuţi măcar măcar 6 luni în adăpost şi dacă în tot acest timp nu vine nimeni să-i adopte să fie eutanasiaţi. Sigur, se cheltuie bani, dar astfel se împacă şi capra şi varza....

Eu aş fi de-acord cu adăposturile de câini, parcă eutanasierea e prea drastică, prea crudă. Dar totuşi trebuie să fim conştienţi că aceşti câini pe străzi reprezintă un pericol şi nu poţi fi sigur că chiar copilul tău nu va fi muşcat de un astfel de maidanez.

Deci, voi sunteţi de-acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi? Ce soluţii propuneţi pentru soluţionarea acestei probleme a maidanezilor?

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.