Teorii despre explozia de la maratonul din Boston

Din nefericire ieri a avut loc un atentat cu bombă în Boston unde au murit trei oameni şi mulţi au fost răniţi. În momentul când scriu aceste rânduri nu se ştie cine e vinovatul sau cine sunt vinovaţii. Nu au fost revendicări ale atentatului, incă.

Eu cred totuşi că nu a fost vreo organizaţie teroristă importantă sau vreun stat inamic în spatele acestui atentat. Bomba a fost de mici dimensiuni şi asta rezultă din imaginea de mai jos unde nu se vede că pavajul ar fi prea afectat sub sângele nefericitelor victime. Cred totuşi că bomba de mici dimensiuni a fost învelită într-un mănunchi de obiecte contondente (cuie, bucăţi metalice, etc.) ca să facă cât mai multe victime. Şi a făcut.Se ştie că bomba a fost detonată prin GSM. OmRău scrie bine în articolul său despre acest lucru. Oricine, dacă e motivat, poate produce şi detona o bombă în zilele noastre.

Bomba nu a fost puternică, nu a fost sofisticată, dar având în vedere faptul că a fost detonată de Ziua Patrioţilor sigur are o însemnătate, un mesaj.

Nu exclud faptul ca un american get-beget să fi făcut asta. Unul poate supărat chiar pe Patriot Act. Sau poate un arab. Vom vedea!

Ceea ce e clar e faptul că oameni au murit acolo, alţii au fost răniţi grav, iar alţii vor rămâne toată viaţa cu imaginile acelea în cap. E tragic!

Dumnezeu să-i ierte! De-altefel Dumnezeu să-i ierte şi pe cei care mor zilnic în Afganistan, Irak şi Siria.

Şi noi românii să fim fericiţi că suntem aici şi nu acolo!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux