Treceți la conținutul principal

Teorii despre explozia de la maratonul din Boston

Din nefericire ieri a avut loc un atentat cu bombă în Boston unde au murit trei oameni şi mulţi au fost răniţi. În momentul când scriu aceste rânduri nu se ştie cine e vinovatul sau cine sunt vinovaţii. Nu au fost revendicări ale atentatului, incă.

Eu cred totuşi că nu a fost vreo organizaţie teroristă importantă sau vreun stat inamic în spatele acestui atentat. Bomba a fost de mici dimensiuni şi asta rezultă din imaginea de mai jos unde nu se vede că pavajul ar fi prea afectat sub sângele nefericitelor victime. Cred totuşi că bomba de mici dimensiuni a fost învelită într-un mănunchi de obiecte contondente (cuie, bucăţi metalice, etc.) ca să facă cât mai multe victime. Şi a făcut.



Se ştie că bomba a fost detonată prin GSM. OmRău scrie bine în articolul său despre acest lucru. Oricine, dacă e motivat, poate produce şi detona o bombă în zilele noastre.

Bomba nu a fost puternică, nu a fost sofisticată, dar având în vedere faptul că a fost detonată de Ziua Patrioţilor sigur are o însemnătate, un mesaj.

Nu exclud faptul ca un american get-beget să fi făcut asta. Unul poate supărat chiar pe Patriot Act. Sau poate un arab. Vom vedea!

Ceea ce e clar e faptul că oameni au murit acolo, alţii au fost răniţi grav, iar alţii vor rămâne toată viaţa cu imaginile acelea în cap. E tragic!

Dumnezeu să-i ierte! De-altefel Dumnezeu să-i ierte şi pe cei care mor zilnic în Afganistan, Irak şi Siria.

Şi noi românii să fim fericiţi că suntem aici şi nu acolo!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.