Firefox cu Auralis UI

Auralis UI este noua interfață a browserului Firefox. Cei de la Mozilla (oare ce de de fiecare dată scriu Mozzila în loc de Mozilla?) lucrează la această interfață de ceva vreme și de-abea săptămâna aceasta a fost introdusă în Firefox Nightly.

Am făcut și eu update la noua interfață și folosesc Firefox Nightly cu Auralis UI de câteva zile. Eu oricum folosesc doar Nightly în loc de Firefox Stable deoarece vreau să am cea mai nouă versiune, chiar dacă e în testare.

Chiar dacă 80% din utilizatori sunt nemulțumiți de noua interfață mie îmi place cum arată și cum se mișcă. Într-adevăr are o oarecare asemănare cu Google Chrome la tab-uri și la butonul de Customizare și Control dar nu cred că asta-i un lucru rău. Chiar există și extensii prin care-ți poți transforma Firefoxul în Google Chrome, din punct de vedere vizual, bineînțeles.


Nu mi se pare deloc greu de folosit și te obișnuieșți ușor cu noua interfață. Cred că Firefox avea nevoie de o schimbare radicală. Google Chrome devine încet, încet cel mai folosit browser din lume. În Europa e pe locul 1. Chiar și Opera s-a schimbat radical. Chiar și Internet Explorer a devenit mai ușor de folosit și mai rapid. De ce nu și Firefox să-și chimbe blana? Oamenii, ca de obicei, sunt mai reticenți la schimbare. Dar nu cred că această schimbare e rea, ci poate chiar e venită destul de târziu.

Cam așa arată pe sistemul meu Firefox Nightly cu interfața Auralis:


Firefox Nightly poate fi instalat pe Linux urmând pașii prezentați aici. Iar mai multe detalii despre ce noutăți sunt în Auralis găsiți aici.


Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux