Dacă faci dual boot Windows 7 cu Linux

Pe laptop am o configurație dual boot Windows 7 cu Ubuntu, cu toate că nu prea intru pe Windows decât atunci când vreau să joc ceva mai special, cum ar fi Rome Total War 2, care nu merge pe Linux. Mi s-a întâmplat ca să fiu în Windows și să am nevoie de ceva de pe partiția de Linux. Ca să pot să iau acel fișier trebuia să dau restart și să bootez în Ubuntu. Destul de deranjant, nu?

Eh! Există un program prin care poți monta orice partiție ext2/3/4 din Linux în Windows. Programul se numește Ext2Volume Manager (înainte se numea Ext2Fsd).


Partițiile sunt protejate la scriere, cum e și normal să fie.

Un utilizator Reddit a făcut un script prin care să realizeze mai bine distincția dintre partițiile Linux de cele din Windows. Prin simpla rulare a scriptului downloadat de aici, iconița implicită unei partiții este schimbată cu o iconiță care conține logo-ul Ubuntu:În imaginea de mai sus se observă două partiții cu logo-ul Ubuntu. Asta deoarece am montat partiția / (root) cât și /home.

Eu zic că e un script foarte drăguț și ușor de folosit, iar ideea de a avea iconițe diferite este - cu exagerarea implicită - genială.

Via reddit.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux