Gestionarea bugetului cu Google Worksheet/Excel

Pentru a-mi gestiona bugetul în fiecare lună foloseam în Linux programul GnuCash dar, după un upgrade de sistem, am pierdut fișierul cu datele introduse pe câteva luni. Știu, trebuia să fac backup, să îl pun pe Dropbox sau pe GDrive. Am uitat.

Am renunțat la GnuCash și am trecut pe gestionarea bugetului în Google Worksheet, alternativa online pentru bine-cunoscutul MS Office Excel. Asta ca să-mi fie mai ușor de completat și de la serviciu, având în vedere că nu am acces la Dropbox acolo.

Pentru a ține contabilitatea poți folosi o simplă foaie de calcul în care să notezi toate cheltuielile și apoi să le aduni și să vezi dacă la sfârșit de lună reușești să economisești ceva. Sau cel puțin să vezi pe ce cheltui mai mult și de unde poți tăia din cheltuieli.


Sau poți folosi un template special creat pentru managementul bugetului. Google are astfel de template-uri pe care le puteți găsi aici. Dar dacă folosiți MS Office puteți găsi și template-uri pentru acest program aici.

Eu folosesc în acest moment template-ul de la Google numit Money Gazette Budget Template:


Dar, dacă vreți să folosiți un program special pentru așa ceva și nu sunteți mulțumiți de GnuCash găsiți pe AlternativeTo diferite alternative la acest program.

Sunt sigur că sunt template-uri mai complete, mai profesionale decât cele două prezentate mai sus. Dar pentru mine, cel puțin acum, atât este de-ajuns. Bineînțeles că aceste template-uri pot fi îmbunătățite cu grafice, statistici, etc.

Voi cu ce program vă gestionați bugetul?

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux