De patru zile in Frankfurt

Momentan sunt in Frankfurt, in delegatie (business travel cum se zice in corporatii), pentru trei saptamani. Marti am luat avionul de dimineata si a trebuit sa ma trezesc pe la 4:30. Chinuitor! Din pacate nu este o cursa  directa Sibiu - Frankfurt asa ca a trebuit sa schimb avionul in Munchen.

Am ramas surprins ca avionul de la Sibiu la Munchen era plin ochi, iar Airbusul de la Munchen la Frankfurt de asemenea. La noi plin de turisti straini, iar in urmatorul avion plin de bancheri, oameni de afaceri.

Taxiul de la aeroport pana la apartmaentul unde locuiesc a costat 30 euro. Bineinteles ca am cerut chitanta, ca prima oara cand am mai fost pe-aici am uitat sa o cer si a trebuit sa decontez din propriul buzunar.

Autostrazile sunt pline de masini. Pline. Chiar si cele secundare sunt foarte circulate de masini, nu de vaci. Si chiar se mai contruiesc si altele sau se modernizeaza. Chiar daca una sau doua benzi erau in constructie/renovare traficul nu era deranjat. Erau create alte benzi de pe sensul invers, marcate corespunsator si despartite cu placi de beton.

Momentan iesirile in oras le facem pe Zeil, un pietonal foarte frumos, plin de magazine de fite, plin de oameni de tot felul. Bineinteles ca sunt si de-ai nostri pe acolo. Ghiciti ce muncesc! Nu stiti? Pai, cersesc. Evident.

Dar ce m-a frapat e faptul ca tupeul tiganilor e la cote maxime si in centrul Frankfurtului. Sunt galagiosi, se cearta intre ei, joaca fotbal in centrul unei strazi (pe unde trec pietoni si biciclisti) fara nicio jena, lovesc (din greseala) pietonii cu mingea.



Pozele de mai sus nu arata in totalitate "destrabalarea" compatriotilor nostri.

Meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia se vad super bine pe malul Mainului. E o zona frecventabila numai de tineri. Unii chiar vin cu patura si fac un mic picnic cu mai multa bere si vin decat mancare. Nu de putine ori, in numai patru zile, am vazut fete care dupa acest "picnic" de-abea se puteau deplasa. Unele chiar incercau sa vada daca isi pot tine echilibrul pe marginea malului, fara sa cada in apa. Mare minune de cum unele nu au reusit sa faca o baie. Mare minune!







La Brazilia - Croatia am vazut croati care se deplasau spre baruri, brazilieni care isi sustineau echipa, nemti care nu stiau cu ce echipa sa tina. La Spania - Olanda am vazut in acelasi grup la un bar si spanioli si olandezi. La urma nu si-au dat cu sticlele de bere in cap.


Astept cu nerabdare meciurile Germaniei. Din cate mi s-a spus nu prea o sa vad picior de neamt prin oras. Toti or sa fie ori in casa ori in baruri.

Proramul de azi: shoping.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux