Treceți la conținutul principal

De patru zile in Frankfurt

Momentan sunt in Frankfurt, in delegatie (business travel cum se zice in corporatii), pentru trei saptamani. Marti am luat avionul de dimineata si a trebuit sa ma trezesc pe la 4:30. Chinuitor! Din pacate nu este o cursa  directa Sibiu - Frankfurt asa ca a trebuit sa schimb avionul in Munchen.

Am ramas surprins ca avionul de la Sibiu la Munchen era plin ochi, iar Airbusul de la Munchen la Frankfurt de asemenea. La noi plin de turisti straini, iar in urmatorul avion plin de bancheri, oameni de afaceri.

Taxiul de la aeroport pana la apartmaentul unde locuiesc a costat 30 euro. Bineinteles ca am cerut chitanta, ca prima oara cand am mai fost pe-aici am uitat sa o cer si a trebuit sa decontez din propriul buzunar.

Autostrazile sunt pline de masini. Pline. Chiar si cele secundare sunt foarte circulate de masini, nu de vaci. Si chiar se mai contruiesc si altele sau se modernizeaza. Chiar daca una sau doua benzi erau in constructie/renovare traficul nu era deranjat. Erau create alte benzi de pe sensul invers, marcate corespunsator si despartite cu placi de beton.

Momentan iesirile in oras le facem pe Zeil, un pietonal foarte frumos, plin de magazine de fite, plin de oameni de tot felul. Bineinteles ca sunt si de-ai nostri pe acolo. Ghiciti ce muncesc! Nu stiti? Pai, cersesc. Evident.

Dar ce m-a frapat e faptul ca tupeul tiganilor e la cote maxime si in centrul Frankfurtului. Sunt galagiosi, se cearta intre ei, joaca fotbal in centrul unei strazi (pe unde trec pietoni si biciclisti) fara nicio jena, lovesc (din greseala) pietonii cu mingea.Pozele de mai sus nu arata in totalitate "destrabalarea" compatriotilor nostri.

Meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia se vad super bine pe malul Mainului. E o zona frecventabila numai de tineri. Unii chiar vin cu patura si fac un mic picnic cu mai multa bere si vin decat mancare. Nu de putine ori, in numai patru zile, am vazut fete care dupa acest "picnic" de-abea se puteau deplasa. Unele chiar incercau sa vada daca isi pot tine echilibrul pe marginea malului, fara sa cada in apa. Mare minune de cum unele nu au reusit sa faca o baie. Mare minune!La Brazilia - Croatia am vazut croati care se deplasau spre baruri, brazilieni care isi sustineau echipa, nemti care nu stiau cu ce echipa sa tina. La Spania - Olanda am vazut in acelasi grup la un bar si spanioli si olandezi. La urma nu si-au dat cu sticlele de bere in cap.


Astept cu nerabdare meciurile Germaniei. Din cate mi s-a spus nu prea o sa vad picior de neamt prin oras. Toti or sa fie ori in casa ori in baruri.

Proramul de azi: shoping.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L